Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Hogyan mondjam meg neki, hogy...

Hogyan mondjam meg neki, hogy ne sértődjön meg?

Figyelt kérdés
Barátnőmröl van szó. Annyi az előzmény, hogy ők nagyon meg vannak szorulva anyagilag, nálunk meg jól jött volna a segítség, hát munkát adtunk neki. Heti egyszer jön hozzánk, rendet rak, takarít. Az elején még szépen dolgozott, de mostanra már "ellinkeskedi" a munkát. Nekünk is pénz, a pénz, szóval ez így nem járja, hogy fizetünk ő meg nem dolgozik rendesen. Hogyan kellene ezt tálalnom felé, hogy csináljon meg mindent úgy ahogy és amire kértem.
2011. nov. 20. 22:28
 1/10 anonim ***** válasza:
Szia, szerintem nem kell túlfinomkodni az egészet. Örülnie kéne, hogy ilyen rendesek vagytok, azért pofátlan már ne legyen. Én megmondanám, hogy figyelj, nem azért mondom, hogy kötözködjek, de ezt vagy azt rendesebben kéne megcsinálni, mert a múltkor is volt már ebből itthon balhé, nem egyedül döntök arról, ki dolgozzon nálunk, úgyhogy ha nem csinálod meg rendesen, akkor a jövőben nem kell többet jönnöd. Ilyenkor a barátságot és az üzletet nagyon tudni kell külön választani, mert a végén ti lesztek a palimadarak, akiknek a nyakán élősködik valaki, akit a hátatok közepére kívántok. Ha fizettek valamiért, az rendesen legyen elvégezve, korrektek vagytok, fizettek, akkor ezt várjátok el a másik oldalról is. Nehéz kérdés, de időben kell tisztázni.
2011. nov. 20. 22:41
 2/10 anonim ***** válasza:
61%

Ha a szüleiddel élsz még:

Pl.:

Te.. -Kicsim beszélnünk kéne.

Nő.. -Persze mond édesem...

Te.. -Aggódok hogy a szüleim mit fognak gondolni, mert látják hogy már nem vagy olyan lelkes... Szeretném ha elmondanád ha nem szereted ezt csinálni. Mert miattam nem muszáj.És nem szeretném hogy a szüleim ne kedveljenek.

Mert én kedvellek, (szeretlek)....(És ezt kedvesen megértően add elő)

Nő.. -Jaj drágám szívesen csinálom. Én is szeretném hogy kedveljenek a szüleid.

Te.. -Ne haragudj hogy felhoztam de gondoltam jobb ha megbeszéljük.. :)

Üdv:. D

2011. nov. 20. 22:42
 3/10 A kérdező kommentje:

Nem "úgy" barátnőm, hanem a BARÁTnőm :) Én a férjemmel élek.

Bocsánat, hogy nem fogalmaztam világosan

2011. nov. 20. 22:48
 4/10 anonim ***** válasza:
Ha tisztel akkor megérti.
2011. nov. 21. 00:55
 5/10 anonim ***** válasza:

Nem emelted magasabbra a mercet, mondvan, Te csinalsz neki segitseget, munkat adsz neki? Nem lehet hogy Ti egy kicsit rendetlenebbek vagytok, ugyis jon a takaritono? Nem varsz el tul sokat, ugyanaz ido alatt?

Ezeken is gondolkodj el.

2011. nov. 21. 12:39
 6/10 anonim ***** válasza:

Az ember a barátjával intim és őszinte. Ha ez nem lehetséges, akkor a barátság tévedés.

Nem kell túlkomplikálni. Kedves barátságos hangnemben egyszerűen meg kell mondani az elvárásokat, és meg kell kérdezni, hogy van-e velük valami probléma. Ha van, megmondja. Ha nincs véleménye, rá lehet kérdezni, hogy a feltételek (beleértve az igényeket és az ellenértéket is) megfelelők-e. Ha nem lehet ezt értelmesen tisztázni, akkor a kapcsolatban van valami tisztázandó, nem a munkában.

2011. nov. 21. 12:50
 7/10 A kérdező kommentje:

Értem, ettől függetlenül feszélyez ez a dolog. Hogy "álljak felette" és szóljak, mi nem jó.

Nem várok el többet. Fel szoktam írni papírra, hogy mi az ami fontos, a többit az elején tisztáztuk. De most már a papíron lévő dolgokat sem csinálja meg. Így csinálhattam én, és kidobtuk a pénzüket.

2011. nov. 21. 13:54
 8/10 anonim ***** válasza:
Sértődésre itt csak Neked van okod.
2011. nov. 21. 14:26
 9/10 anonim ***** válasza:

Szerintem legközelebb, amikor megy, ülj le vele négyszemközt, és mondd el neki, hogy úgy vettétek észre a férjeddel, hogy nem szívesen csinálja.

Kérdezd meg tőle, hogy talán megalázónak tartja ezt?

Ha azt mondja, hogy igen, akkor egyértelműen küldd el.

Ha pedig azt, hogy nem, akkor mondd meg neki, hogy azért mondod, mert észrevettétek, hogy nem tartja magát a megállapodáshoz, és ez így nem jó, hiszen Ti is pénzből éltek, és annak ellenére, hogy Ti tartjátok a megállapodást, ő nem.

2011. nov. 21. 15:32
 10/10 anonim ***** válasza:
Erre mondták a régi öregek: Üzletben nincs barátság.- Ez ide is illik.
2011. nov. 21. 19:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!