Hogyan mondjam meg neki, hogy ne sértődjön meg?
Ha a szüleiddel élsz még:
Pl.:
Te.. -Kicsim beszélnünk kéne.
Nő.. -Persze mond édesem...
Te.. -Aggódok hogy a szüleim mit fognak gondolni, mert látják hogy már nem vagy olyan lelkes... Szeretném ha elmondanád ha nem szereted ezt csinálni. Mert miattam nem muszáj.És nem szeretném hogy a szüleim ne kedveljenek.
Mert én kedvellek, (szeretlek)....(És ezt kedvesen megértően add elő)
Nő.. -Jaj drágám szívesen csinálom. Én is szeretném hogy kedveljenek a szüleid.
Te.. -Ne haragudj hogy felhoztam de gondoltam jobb ha megbeszéljük.. :)
Üdv:. D
Nem "úgy" barátnőm, hanem a BARÁTnőm :) Én a férjemmel élek.
Bocsánat, hogy nem fogalmaztam világosan
Nem emelted magasabbra a mercet, mondvan, Te csinalsz neki segitseget, munkat adsz neki? Nem lehet hogy Ti egy kicsit rendetlenebbek vagytok, ugyis jon a takaritono? Nem varsz el tul sokat, ugyanaz ido alatt?
Ezeken is gondolkodj el.
Az ember a barátjával intim és őszinte. Ha ez nem lehetséges, akkor a barátság tévedés.
Nem kell túlkomplikálni. Kedves barátságos hangnemben egyszerűen meg kell mondani az elvárásokat, és meg kell kérdezni, hogy van-e velük valami probléma. Ha van, megmondja. Ha nincs véleménye, rá lehet kérdezni, hogy a feltételek (beleértve az igényeket és az ellenértéket is) megfelelők-e. Ha nem lehet ezt értelmesen tisztázni, akkor a kapcsolatban van valami tisztázandó, nem a munkában.
Értem, ettől függetlenül feszélyez ez a dolog. Hogy "álljak felette" és szóljak, mi nem jó.
Nem várok el többet. Fel szoktam írni papírra, hogy mi az ami fontos, a többit az elején tisztáztuk. De most már a papíron lévő dolgokat sem csinálja meg. Így csinálhattam én, és kidobtuk a pénzüket.
Szerintem legközelebb, amikor megy, ülj le vele négyszemközt, és mondd el neki, hogy úgy vettétek észre a férjeddel, hogy nem szívesen csinálja.
Kérdezd meg tőle, hogy talán megalázónak tartja ezt?
Ha azt mondja, hogy igen, akkor egyértelműen küldd el.
Ha pedig azt, hogy nem, akkor mondd meg neki, hogy azért mondod, mert észrevettétek, hogy nem tartja magát a megállapodáshoz, és ez így nem jó, hiszen Ti is pénzből éltek, és annak ellenére, hogy Ti tartjátok a megállapodást, ő nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!