Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Nem dohányzom, egyedül élek...

Nem dohányzom, egyedül élek kis lakásomban, egy 10 emeletes panelház 9. emeletén, viszont minden nap, mire hazaérek, tiszta dohány szag az egész lakás. Nyilvánvaló, hogy az alsó lakótól jön fel a cigiszag. Van valakinek valami ötlete, vagy tanácsa?

Figyelt kérdés
Kiegészítés: "Nem bírok már itthon maradni, de elköltözésre nincs lehetőségem. A közösképviselővel beszéltem, nem tud tenni semmit. Már el vagyok keseredve, kb.3 éve tart ez az egész, és azóta napi szinten köhögök, cigiszagra kelek, cigiszagra megyek aludni, ha itthon vagyok, tárva-nyitva az összes ablak, de ősszintén szólva már nagyon unom."
2009. máj. 6. 19:10
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
87%
Próbáj beszerezni egy olyan orvosi papírt, amely igazolja, hogy allergiás vagy a dohányfüstre és kezdeményezz a füstölő lakóval egy kellemes irányba terelhető beszélgetést. Mikor megvan a szimpátia, akkor hozd elő ezt a témát. Addig: égess folyamatosan gyertyát legalább ott, ahol alszol és kérj tanácsot tüdőgyógyásztól. Figyeld meg azt is, hogy főleg reggel és este köhög-e a szomszédod. Ha igen, valószínű COPD-s és lehet, hogy nem is tud róla. Mellesleg ez egy gyógyíthatatlan tüdőbetegség, ami perogresszív, vagyis csak rosszabbodhat. Nem fertőző, de a biztos halálba visz. Ezt is kellene vele tudatosítani finoman, ha eljön az a bizonyos bársonyos beszélgetés.
2009. máj. 6. 20:46
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, hgoy az erkélyen dohányzik és a nyílászárók résein meg be a szag. Próbáld meg szigetelni, a leg egyszerűbb az öntapadós szivacs vagy gumi szalag. Pár száz Ft.
2009. máj. 6. 21:01
 13/16 A kérdező kommentje:
ez az orvosi papíros dolog nagyon király ötlet, és ezt még talán el is tudom intézni, nagyon köszönöm, hogy írtok, nagy segítség ez nekem.....
2009. máj. 6. 21:06
 14/16 A kérdező kommentje:
..addig meg szigetelek, holnap szétnézek a városban, milyen szigetelési lehetőségek vannak, sziloplaszt, vagy valami ragszalag....
2009. máj. 6. 21:07
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem fölösleges beszélned velük, mert nem fognak miattad máshol dohányozni és nem is tudnak. Ki kell deríteni honnan jön és meg kell szüntetni hogy bejusson.
2009. máj. 6. 21:35
 16/16 A kérdező kommentje:
köszi az választ, hétvégén szétszedem a szobát, és szerintem meg is csinálom a szigetelést....
2009. máj. 6. 21:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!