Ha szereket egyedül lenni, az baj?
Sziasztok! Szép napot mindenkinek!
Én úgy gondolom, hogy kimondottan jót tesz az egyedüllét, hiszen ekkor nincsenek kötöttségek (megmondják mit csinálj, hova menj stb.). Vannak továbbá olyan tevékenységek, amiket nem lehet társaságban végezni, most gondolok én itt arra hogy tényleg önmagával foglalkozzon az ember, mikor átgondolunk, átértékelünk dolgokat, olyankor kifejezetten zavarhat a társaság. Erre jó pl: a már említett kutya sétáltatás :) Nem utolsó szempont, hogy önállóak legyünk, boldoguljunk egyedül is.
Az viszont tény, hogy az ember társas lény, tehát hogy igazán jól érezze magát az ember feltétlenül szükség van az egyedüllétre és a társaságra egyaránt.
Az a kérdés, hogy egyedül szeretsz lenni vagy magányban? A legnagyobb társaságban lehetünk a legmagányosabbak, ugyanakkor az egyedül végzett alkotói tevékenység nem jelent feltétlenül magányt! Azt döntsd el, hogy amikor egyedül vagy illetve egyedül szeretnél lenni, akkor végzel-e közben valamilyen tevékenységet. Pl. gondolkozol a jövőn, a terveiden vagy csinálsz-e bármit. Mert ha közben "alkotsz" akkor nincs baj, és depresszív viselkedésre sem vagy hajlamos. A baj ott kezdődik, ha magányodban megszűnik minden körülötted!
Remélem értetted, amire gondolok.
Az előttem szóló pedig jól írta, az ember társas lény, szüksége van interakciókra.
Igen, mondják, hogy társas lény.
Úgy szeretek lenni egyedül, hogy sokszor kimegyek valahova az erődbe, vagy egy tópartra, és leülök, és csak nézem a tájat, naplementét, gondolkozok, pihenek.
Nagyon sok ismerősöm, meg nem bír egyedül, magában lenni, nekik folyton, kell, hogy valakivel beszéljenek, legyenek, menjenek.
És azt mondták furcsa vagyok...
Csak ne használj az egyedüllét közben szereket.:D
Amit az utolsó kommentben írtál rám is jellemző.:)
Bocs, a tréfáért, de az elírásodból nagyon adta magát, remélem nem veszed zokon.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!