Van értelme az óraátállításnak?
most olvasom az ESGÉ-n hogy évente hat miliárdot sprórolunk azaz fejenként 600 ft-ot
tavasszal elbattam az óraátállítást rossz irányba állítottam de a főnök elnézte nekem igy adott egy szabit:)
értelme...hát én fél6kor megyek melóba, és sötét van még.
de mikor átállítják, egy órával későbbre, legalább egy hónapon át világosabba mehetek. tehát ez jó.
ezért már megéri
Szerintem is jobb lenne, ha nem lenne decemberben már délután 4-kor sötét. Csak az a baj hogy akkor meg reggel 7:30 után kezdene világosodni, az meg már elég késői.
Az a helyzet hogy rosszul viseljük a rövid nappalokat. Északi országokban jóformán fel sem kel a nap tél közepén, de ők ezt máshogy élik meg. Más nép, más beállítottság.
értelme...hát én fél6kor
megyek melóba, és sötét
van még.
de mikor átállítják, egy
órával későbbre, legalább
egy hónapon át
világosabba mehetek. tehát
ez jó.
ezért már megéri
de majd tavasszal korábban kell menni most nekem is jó lesz főleg hogy délutános műszakba vagyok amennyi előnye van annyi hátránya is mint amikor futsz aztán meg lihegsz pedig haladhatnal egyenletes tempóban is
Tudnak érvelni akik kitalálták ! :d
"Már csak azért is, mert innentől kezdve tudatosul bennünk, hogy jön a tél és nem lepődünk meg ha hirtelen hideg lesz, amiben mostanság már volt részünk" [link]
Tehát így tudatják velünk, hogy már tél van. Amúgy este mindenki később fekszik le és több áramot fogyaszt a sötét miatt, míg reggel csak az kel fel aki dolgozik és ebből kevesebb van, tehát még rossz is :D De legalább tudatosúl bennünk, hogy már tél van !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!