Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Az ilyesmiknek mi értelme a...

Az ilyesmiknek mi értelme a GYK-n? (folyt)

Figyelt kérdés

Mi értelme lepontozni,azt ,amikor valaki egyből kijavítja a helyesírási hibáját?

"*küldené

Ezt a választ te írtad.

Ez a válasz 0%-ban hasznosnak tűnik.

A válasz írója 65%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 12:22"

2011. febr. 22. 18:57
 1/10 anonim ***** válasza:
Mert idegesítő .
2011. febr. 22. 18:59
 2/10 A kérdező kommentje:
Az 1x biztos!
2011. febr. 22. 19:12
 3/10 anonim ***** válasza:
Elégg gáz ha valaki nem tud hellyesen írni pedig a Firefox alá is húzza a hibás szót.
2011. febr. 22. 19:20
 4/10 A kérdező kommentje:

ma 19:20

Ugye tudod, hogy a mondatod első fele logikusan nem kapcsolódik a másik feléhez? Ha valaki nem tud helyesen írni,az lehet gáz de, ezen semmilyen szövegjavító nem segít,használata pedig,nem lehet kifogás,arra,hogy mért nem tanult meg az illető helyesen írni! Egyébként, lusta vagyok mindig azt használni, néhány betű,szokott kimaradni,miután a gyorsírás közben (hogy nehogy elfelejtsem ,amit gondolok) nem nyomom le elég erősen!

ui.:szerintem nem feltétlen ez a gáz….

2011. febr. 22. 19:28
 5/10 anonim ***** válasza:
Én nem szólok bele a helyesírásába, de cserébe elvárom, hogy érthető legyen amit ír és utólag ne javítgassa újabb kommentekben egyesével a hibáit. Azért is pontozom le, mert nem válasz a kérdésre. Ettől függetlenül értékelem az érdemi válaszát és azt igyekszem korrektül pontozni, akkor is, ha nem feltétlen értek vele egyet.
2011. febr. 22. 19:47
 6/10 anonim ***** válasza:
Szerintem, a, hibás, vesszőhasználat, is, helyesírási, hiba.
2011. febr. 22. 19:48
 7/10 A kérdező kommentje:
kérdés,re,esetleg,nem,akarsz,válaszolni,fa,sz,fej,?
2011. febr. 22. 20:12
 8/10 anonim ***** válasza:

Előbb felteszem azt a kérdést, hogy mi értelme van ok nélkül lef*szfejezni a másikat, amikor igaza lehet.

Mellesleg én nem szoktam lepontozni senkit, aki kijavítja a másik helyesírási hibáját, viszont tény, hogy az ember (jobb esetben) azért ír ide, mert választ szeretne kapni a kérdésére és nem nyelvtanórát.

Viszont ha valaki egy elgépelést javíttat ki, az már tényleg idegesít például engem is, mert azt már felesleges kötözködésnek tartom.

2011. febr. 22. 20:22
 9/10 A kérdező kommentje:

ma 20:22

Átlagos fórumozó hozzáállás:

1)Belekötünk más helyesírási hibájába,hogy ő még,csak észre se vette,hogy helytelenül gépelt,de hülye ez...

2)Ha egyből kijavítja,akkor ok,mégse olyan hülye,észre vette egyből,de azért lepontozzuk 0-ra ,mert nem tetszett a válasza ,így megszivatom,hogy a javítását is lepontozom! Ezt a hozzáállást nagyon nem értem,de lehet,hogy nem is ez van a dologban,én gondolom rosszul!

3) Ez a hozzáállás,pont ,hogy az őszinte válaszoknak árt,hisz,amit épp az eszünkben van,gyorsan le kell gépelni,hogy megmaradjon a hiteles őszinte véleményünk olyannak amilyen! Legalábbis szerintem ez ezt eredményezi! A helyesírással való kényes bíbelődés, megölheti a korrekt improvizatív válaszokat! De lehet,hogy ,csak nálam van ez így!!

Tisztában vagyok,azzal, hogy hányféleképpen lehet megszegni,a helyesírás szabályait! Én nem gondolom magam , egy profi helyesírónak! Ezentúl,akkor mindig használok Word-ot, nehogy lepontozzanak,ami nem is annyira számít,csak az emberi hozzáállás a dologhoz(mert nem tetszett a válasza,lepontozom kétszer)az ,ami kicsit cseszi a csőröm!:)

2011. febr. 22. 20:42
 10/10 anonim válasza:
Szerintem az ilyen kijavításoknak semmi értelme. Szerintem mindenki érteni fogja a mondandómat ha pl. "ly" helyett "j" betűt írok.
2011. márc. 24. 20:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!