Az "osztály karácsony"nak mi értelme?
Mi baj van vele?
A kolykoket meg akarjak tanitani ajandekozasra, meghitt erzesre, adakozasra es elfogadasra, osztozkodasra. Nem utolso sorban egy kis "hitre", es tradiciora. Munkahelyeken is van "munkahelyi Karacsony". Ha anyuka nem akarja kinyitni a penztarcajat, gyerek vegyen valalmit a zsebpenzbol, kedves anyuka ne csinaljon versenyt az ajandekozasbol. Egyebkent altalaban meg van szabva hogy mennyit szabad maximum elkolteni, nem?
Masik ok as is, hogy jovore is emlekezzenek az osztalytarsak egymasra. Az osztaly is egy kis csalad, ez a csaladi unnep.
Fúúúú de utáltam.
Szerintem inkább feszültséget kelt. Iszonyú kellemetlen.
Az a baj, hogy majdnem mindig, vagy legalábbis valaki biztosan olyan embert húz, akit nem kedvel. Aztán megy az osztályfőnök háta mögött a cserebere, hátha sikerül elcserélni a kihúzott nevet egy másikra.
Aztán a beletörődés és a gondolkodás után, hogy mit kellene venni, jön a karácsonyozás. A napokig tartó huzavona, ajándékvétel és izgulás, hogy tetszik-e a ajándékozottnak a dolog után, a másik féltől kap az ember egy megkezdett csokit, vagy a szüleitől lenyúlt használt kazettát(régi idők).
Stresszes szar az egész.
A munkahelyemen szerencsére nincs ilyen, viszont anyukám a munkahelyén szintén megszenved a dologgal.
Szerintem semmilyen hagyományt vagy ilyesmit nem tanulnak a gyerekek abból, hogy valakinek ajándékot KELL venni. Ebből csak annyi jön le, hogy karácsonykor ajándékozni KELL, ha tetszik, ha nem. Kevés a gazdag ember, és én is jobban örülnék, ha a zsebpénzemet, vagy amit kérek rákölthetném azokra, akik fontosak is nekem, nem egy olyan osztálytársra mondjuk, akivel talán nem is beszélek, és nem is bírjuk egymást, csak épp őt húztam.
Mikor meg mondjuk valami haszontalan kis hülyeséget kapok, pedig én tényleg jót próbáltam adni és nem csak úgy összedobtam valamit a megszabott összeg feléért, akkor az tök rosszul esik ám.
Lol, ez csak annak jelent problémát aki azt csinál belőle. Én el is felejtettem hogy aznap lesz az ajándékosztás, gyorsan vettem a büfében 2 tábla csokit és kész, ha nem lenne karácsony azt se kapott volna:D Mit kell ezen izgulni.
Legfeljebb a kihúzott név titokban tartása ami vitatható hogy van e értelme, mert az osztály legkevesebb mint fele úgy is elmondja/megtudja kit húzott/ki húzta őt. De azért ennek is megvan a kis feelingje.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!