Mi értelme pl. márc.15-éről megemlékezni?
Én értem.
Szerintem azt kelletne eldönteni, hogy megemlékezni akarunk a márc. 15-ről, azon belül ki-miről, vagy éppen ürügyként politizálni.
Merthogy ami a Pilvax előtt és egyéb helyeken történik az nem igazán a klasszikus márc. 15-ről szól, hanem a kampányról, a politizálásról.
Merthogy a zászlót akkor a mai politikának teszem ki vagy a márc. 15. hőseire, eszméire emlékezve.
Én azt hiszem értem (bár tényleg zagyvás)
-Nos miért kell megemlékezni a múltról a jelenben, ami közel nem hasonlít az akkori helyzet a maira?
Ezt hívják úgy, hogy nemzeti öntudat, és jó példával (kéne) áll(nia) a mindenkori megemlékezők előtt, a történelmi eseményeknek. Egy nemzetet hagyományai, és történelme határoz meg.!
Arról emlékezik egy nemzet, amit nagy tettnek ítél meg. Ezt akkor érdemes tenni, amikor minden rendben van.
Manapság - persze lehet, hogy csak szerintem - de cseppet sincs minden rendben, és az utókornak a márciusiak nem egy hagyományt, hanem példát adtak örökül, amikor kezükbe vették a sorsukat.
Azt gondolom, nem emlékezni, hanem egy újabb emlékezetes dátumot létrehozni volna szükséges az utókor számára.
Mondhatnám úgy is, megemlékezni annyi értelme, mint verni a mellet amikor győznek magyar sportolók és újabb üveg sörrel a tv elé ülni. Az ő tetteik és munkájuk ellenében a tespedtség, amelyik a kivívott eredmények megtartására is lusta, nemhogy tovább, magasabbra vinni, amibe az elődök és példák belekezdtek.
Az a helyzet, hogy akkor még törvényes volt a párbaj, és az abban győzedelmeskedőt nem ítélte el a bíróság. Mivel azóta változott a helyzet, ezért más módszerekkel kell nagy tetteket végre hajtani.
PL. Április 11-én el mész szavazni, és arra adod a voksod aki szerinted a legmegfelelőbben képviseli a Magyar érdekeket, de legfőbbképen az embereket.
Ez a Te nagy tetted!
Szebb jövőt neked Magyar, bármelyik oldalon is állj!
A választásban hívő honfitársaknak egy kis olvasnivaló:
"Kérdésével kapcsolatosan engedje meg, hogy felhívjam a figyelmét az Alkotmánybíróság 2/1993. (I. 22.) sz. határozatára (ABH 1993., 33. és köv. old.), amelyben az Alkotmánybíróság megállapította:
"A képviseletnek - a képviselő és a választó egymáshoz való viszonya, a mandátum jellege szempontjából - történetileg két alapformája alakult ki: a kötött mandátum és a szabad mandátum.
A kötött mandátum azt jelenti, hogy a képviselő és a választó között jogi függőség marad a választást követően is. Ez elsősorban az utasítási jogban, a képviselő véleménykérési kötelezettségében ölt testet. Általában ilyen képviselet jellemzi a rendi képviseletet.
A szabad mandátum lényege, hogy a képviselő és a választók közötti jogi függőség a választás után megszűnik. A képviselő tehát nem utasítható és a képviselő egyetlen kérdésben sem köteles a választók véleményét kikérni. A képviselő a parlamentben szabadon, meggyőződése és lelkiismerete alapján foglal állást, adja le szavazatát. Tevékenységéért és szavazatáért a választók a megbízatás ideje alatt felelősségre nem vonhatják, azaz mandátuma a parlament teljes idejére szól, a választók által meg nem rövidíthető. A képviselő és a választók kapcsolata politikai természetű, azaz a felelősség csak a választások során jelenhet meg abban a formában, hogy a választók bizalmát elvesztő képviselőt nem választják meg újból, illetőleg a mögötte álló pártot nem támogatják szavazataikkal. [...]
Az Alkotmányban rögzített szabad mandátum elvéből következik, hogy megbízatásának időtartama alatt sem az egyes képviselővel, sem a képviselők testületével, a parlamenttel szemben nem érvényesíthető a választók előtti felelősség."
A Magyar Köztársaságban az országgyűlési képviselők politikai felelősségre vonása 4 évente, az országgyűlési választások során valósul meg.
Kérem tájékoztatásom megértő tudomásulvételét.
Üdvözlettel:
Sonnevend Pál Dr.
főosztályvezető"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!