Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Tényleg ennyire visszás, hogy...

Tényleg ennyire visszás, hogy így alszom?

Figyelt kérdés

Felnőttem már, huszonéveim végén járok, nőből vagyok. Anyámmal lakom. Úgy tudtam, hogy jóban vagyunk, erre egyik éjszaka elkezdett velem cirkuszolni, amikor meglátta, hogy az otthoni ruhámban alszom egy régi hálózsákból gyártott takaróval. Ugyanis amikor hazaérek, mindig átöltözöm az utcai ruhából egy otthoni melegítőnadrágba, meg pulóverbe, és ezt nem vettem át a klasszikus pizsamára. Plussz a klasszikus behúzott dunyha-behúzott paplan ágyneműkészletet se vettem elő, hanem a kedvenc volt termohálózsákos takarómban aludtam egy kispárnával (az se a klasszikus alvós, amit minden reggel el KELL rakni, és minden este elő KELL venni), hanem díszpárnának is megállja a helyét.

Az éjszaka közepén elkezdett ezért ordítozni, hogy gyagyás vagyok, meg ferdehajlamú, amiért így alszom, és nem "rendesen". Kérdeztem, hogy tudja-e, mi az a ferde hajlam, mert nem vagyok leszbi, erre mondta, hogy nemcsak a leszbit meg a b.zit mondják annak, hanem ezt is, és ha ő ezt az ismerőseinek meg a munkatársainak elmeséli, akkor nem csodálkozni fognak, hanem meg fognak rőkönyödni. Mondtam, hogy mindenkinek magánügye szerintem, hogy ki miben alszik, én se firtatom a másét, de csak fújta, hogy visszataszító vagyok ezzel, meg irritáló. Nagyon régen rájöttem már arra, hogy ez a kötelező ágyneműcipelés nem az én világom, elvagyok én a kedvenc takarómmal meg a kedvenc kispárnámmal, ami ugyan nem dunyha meg nagypaplan, de nem gondoltam volna, hogy ez ekkora bűn, hogy undorító, visszataszító, meg ferdehajlamú legyek miatta. Képes volt ezért a jól működő anya-lánya kapcsolatunkat felrúgni, úgy jött ez nekem, mint derült égből a villámcsapás. Azon az éjszakán már nem is tudtam visszaaludni, csak remegtem az idegességtől. Mindjárt 30 vagyok, ezt érdemlem? Mondtam, hogy dolgozom, mindent megcsinálok, hadd döntsem már el önállóan, hogy miben alszom. Most egy sz@ros takaró meg pizsama miatt költözzek el?

2011. okt. 23. 23:51
1 2 3 4 5
 21/47 anonim ***** válasza:

Kemény.

És még én hittem azt, hogy nincs könnyű dolgom a szüleimmel, pedig csak nagyon ritkán alszok náluk, és minden bajom van, hogy alsógatyát kell húznom, és nem mászkálhatok/alhatok meztelenül, mint itthon.

2011. okt. 24. 00:30
 22/47 anonim ***** válasza:
Akkor eléggé régi vágású lehet az anyukád. Én mindig csak egy szál boxerben alszom. Pedig éjszaka mi sem fűtünk egyáltalán.
2011. okt. 24. 00:31
 23/47 anonim ***** válasza:

Hát, figyelj, sztem a te dolgod.

Nekem személy szerint nem lenne kényelmes lepedő, rendes takaró, párna és pizsama nélkül aludni. Ezeknek nem csak kényelmi, hanem higiéniai- tisztasági funkciói is vannak. Pl. nyáron a legkevésbé izzadós embernek is melege van, és egy díszpárnát összeizzadni mégiscsak kellemetlenebb, mintha egy sima párnát és huzatot kell kimosni. Vagy oké, h van otthoni ruhád, de az otthon töltött időben is abban vagy, és gondolom nem cseréled le naponta. Aludni pedig tisztán, fürdés után szokás, erre hivatott a pizsi.

De ha neked ez nem probléma, hát az vesse rád az első követ, akinek nincs semmi "furcsasága".

2011. okt. 24. 00:32
 24/47 A kérdező kommentje:
Sokáig laktam az egyetem miatt kollégiumban is, ott veszett jól fűtöttek. Kérdezte azt is, hogy ugyan ott miben aludtam, csak nem ilyen "patracul", ahogy itthon? Mondtam, hogy úgy, ahogy itthon nyáron, azaz bugyiban-atlétában, csak ott télen-nyáron úgy lehetett aludni, mert fűtöttek ezerrel, mint a bolondóra. Érdekes, hogy soha eszébe se jutott firtatni, hogy ugyan miben alszom, amikor nem jövök haza hónapokig, csak most legutóbb.
2011. okt. 24. 00:36
 25/47 anonim ***** válasza:
"Érdekes, hogy soha eszébe se jutott firtatni, hogy ugyan miben alszom, amikor nem jövök haza hónapokig, csak most legutóbb." Van, hogy hónapokig nem vagy otthon? Egyébként, mint mondtam mi se fűtünk éjszaka. Mégse fázom, pedig csak egy szál boxerben alszom. Mondjuk én mindig megágyazok(lepedő stb.).
2011. okt. 24. 00:38
 26/47 anonim ***** válasza:
A több generácios együtt élés gyakran végződik viszájjal. Muszáj megbeszélned az anyuval, hogy ha nem akar egyedül maradni, kompromisszumot kell kötnie a te szenélyes megszokásaiddal. Mert a kor előre haladtával ebből egyre több lessz amit ő fucsának találhat. Az idősek meg egyre rigolyásabbak és türelmetlenebbek. A személyes dolgaitokat is ki kell beszélnetek egymásnak.
2011. okt. 24. 00:42
 27/47 A kérdező kommentje:

Igen, a kollégiumi évek miatt gyakran előfordult, hogy hónapokig nem jöttem haza, meg ha úgy hozza a dolgom, most is odavagyok, ameddig kell.

Én fázom egy szál bugyiban ilyenkor, nem is kicsit. Viszont nyáron csak abban vagyok, gyakran még nappal is, ha nem látja senki, így kényelmes. Azt a jó érzést, azt a szabad érzést miért cserélném le ilyen elvekért? Ezt nem értem.

Most meg télen elvagyok a pulóvereimben. Vagyis hát elvoltam, még nem tudom, hogy hová fog alakulni ez az egész, kicsit félek is. A dolog témája maga nevetséges, de ami lett belőle itthon, az valami félelmetes.

2011. okt. 24. 00:42
 28/47 anonim ***** válasza:
Hát ez tényleg kemény! De szerintem ne add meg magad, felnőtt vagy, nem gyerek, téged már nem kell nevelni, és ilyen dologba, hogy neked mi kényelmes (ráadásul nem is látja senki), nem kellene beleszólnia! Alkalmazkodás helyett szerintem is inkább tanuld meg megvédeni magad, mert ha most ebben hagyod magad, akkor mi lesz később ha pl unoka lesz? Akkor majd úgy kell nevelned, ahogy ő mondja? Nehogymár. Ez a TE dolgod! Esetleg zárd be az ajtódat éjszakára! :)
2011. okt. 24. 00:43
 29/47 anonim ***** válasza:
Szerintem is inkább csak feszült és nem tudja kin levezetni a feszültséget. Próbáld meg vele higgadtan megbeszélni. Jó éjt!:)
2011. okt. 24. 00:48
 30/47 anonim ***** válasza:

A dolog témája maga nevetséges, de ami lett belőle itthon, az valami félelmetes.

Hát pont ez a figyelemre méltó az egészban. Hogy ILYENBŐL van ekkora konfliktus. Beszélgess el vele, kérdezgesd, hogy mit jelentenek neki ezek a dolgok, miért olyan fontos ez neki. Biztos van valami más oka, mert ezért nem lehet így haragudni normálisan. Valami indulatáttétel lehet.

Amúgy igaza van annk, aki a majdani gyerekeidről beszél, hogy a majdani férjed ne is említsem. Nem szólhat így bele mindenbe anyud, ezt meg kell tanulnia.

2011. okt. 24. 00:48
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!