Cigányokról szeretnék információt gyűjteni romológia beadandóhoz. Valaki segítene?
A válasz írója 78%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 17:27
A tanárom azt szeretné elérni, hogy a 2 félév után megváltozzon a véleményünk róluk és ne legyen velük szemben előítéletünk. Pedig a tanárom sem cigány, de mégis megérti és szereti őket. Ez nekünk is furcsa volt.
Én az alábbi könyveket tudom ajánlani neked, mindkettő meg van könyvtárakban, és szerintem nagyon hasznosak. Rengeteg népszokásuk le van írva, jól olvasható érdekes olvasmányok:
1. Romano Rácz Sándor- Cigánysor(s)
2. Neményi Mária: A roma nők gyermekvállalási motivációja
Köszönöm! Jó ötletet adtál. Ezek a könyvek nincsenek meg a könyvtárban (már voltam), de neten ezt találtam:
* Automatikusan eltávolított tartalom.
Köszi a linket, érdekesnek tűnik lehet majd elolvasom, mert ez nem ismertem.
Nekem azóta még azalábbi tanulmány jutott az eszembe: Fent az interneten is csak guglizz rá!
Durst Judit: Nekem ez az élet a gyerekek
A cigányok szokásai: Emberszeretetük felülmúlhatatlan.
A család az első mindennél.Hozzászoktak a kemény embertelen munkákhoz és szinte éh bérekért dolgoznak.A nagy többség folyton kihasználja és bűnbaknak kiáltsa ki a saját bűneit ezzel takarva.A magyarok mellett a háborúban hősök voltak védték magyar hazánkat az életük kockáztatásával is.A cigány egy csodálatos nép mely egyedülálló a világ egyetemben.
Egy nép, melynek őshazája nincsen mert mint a magyarok is nomád életet éltek, Magyarországon élnek közel nyolcszáz éve, itt születtek és ez az igazi hazájuk Magyarország.
Annyi rosszat kiáltanak róluk hamis koholmány vádakkal, szinte már szégyen.Valójában a leg jámborabb nép.Hazánk büszke lehet a magyar cigányainkra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!