Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Cigányokról szeretnék informác...

Cigányokról szeretnék információt gyűjteni romológia beadandóhoz. Valaki segítene?

Figyelt kérdés
Tehát olyan oldalak kellenek, ahol (főleg) egészséggel kapcsolatos szokásaikról írnak. Lehet ez gyereknevelés, szoptatás, akármi.
2011. szept. 9. 17:14
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:

A válasz írója 78%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 17:27

A tanárom azt szeretné elérni, hogy a 2 félév után megváltozzon a véleményünk róluk és ne legyen velük szemben előítéletünk. Pedig a tanárom sem cigány, de mégis megérti és szereti őket. Ez nekünk is furcsa volt.

2011. szept. 9. 18:14
 12/26 anonim ***** válasza:
52%
Én sem vagyok cigány, valamint egyik rokonom sem az és én is szeretem őket.
2011. szept. 9. 18:24
 13/26 anonim ***** válasza:
100%

Én az alábbi könyveket tudom ajánlani neked, mindkettő meg van könyvtárakban, és szerintem nagyon hasznosak. Rengeteg népszokásuk le van írva, jól olvasható érdekes olvasmányok:

1. Romano Rácz Sándor- Cigánysor(s)

2. Neményi Mária: A roma nők gyermekvállalási motivációja

2011. szept. 9. 18:31
 14/26 A kérdező kommentje:

Köszönöm! Jó ötletet adtál. Ezek a könyvek nincsenek meg a könyvtárban (már voltam), de neten ezt találtam:

* Automatikusan eltávolított tartalom.
2011. szept. 9. 18:38
 15/26 anonim ***** válasza:
100%

Köszi a linket, érdekesnek tűnik lehet majd elolvasom, mert ez nem ismertem.

Nekem azóta még azalábbi tanulmány jutott az eszembe: Fent az interneten is csak guglizz rá!

Durst Judit: Nekem ez az élet a gyerekek

2011. szept. 9. 19:24
 16/26 A kérdező kommentje:
Megkérdezhetem, hogy-hogy érdekel ez a téma? :)
2011. szept. 9. 20:35
 17/26 anonim ***** válasza:
23%
A cigányokról adatot gyűjteni ma már nem nehéz csak az interneten keresztül is találsz dokumentumot.A cigányok 75% már beilleszkedett és nap mint nap keményen dolgozik, sok nagy többségi példát vehetne róluk.Az erősödő náci szélsőjobb csoportok keltik rossz hírüket ezzel meghamisítják a cigányokról alkotott képet. A világ leg béketűrőbb emberei. Állandó atrocitásoknak vannak kitéve és csak az ő türelmüknek no meg a haza szeretetüknek köszönhető, hogy nincs belháború, nem úgy a jobbik radikálisok akik szétverték a tv székházat és még ők sipítoznak, mert a rend éber őrei közéjük csapott. Máshol halomba lettek volna lőve.CIGÁNYOK NÉLKÜL NEM ORSZÁG AZ ORSZÁG!!!
2011. szept. 9. 20:51
 18/26 anonim ***** válasza:
30%

A cigányok szokásai: Emberszeretetük felülmúlhatatlan.

A család az első mindennél.Hozzászoktak a kemény embertelen munkákhoz és szinte éh bérekért dolgoznak.A nagy többség folyton kihasználja és bűnbaknak kiáltsa ki a saját bűneit ezzel takarva.A magyarok mellett a háborúban hősök voltak védték magyar hazánkat az életük kockáztatásával is.A cigány egy csodálatos nép mely egyedülálló a világ egyetemben.

2011. szept. 9. 20:58
 19/26 anonim ***** válasza:
22%

Egy nép, melynek őshazája nincsen mert mint a magyarok is nomád életet éltek, Magyarországon élnek közel nyolcszáz éve, itt születtek és ez az igazi hazájuk Magyarország.

Annyi rosszat kiáltanak róluk hamis koholmány vádakkal, szinte már szégyen.Valójában a leg jámborabb nép.Hazánk büszke lehet a magyar cigányainkra.

2011. szept. 9. 21:03
 20/26 anonim ***** válasza:
78%
Igen, büszke lehet, te is rossz helyen élsz, nem ölték még meg a szeretteid...
2011. szept. 9. 21:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!