Lenézed a takarítókat?
Kalauzokat
Eladókat
Kukásokat
Papokat
Zenészeket
Ápolókat.
Én nem a munka az munka.
vedd úgy, hogy a normális végzi jól a munkáját, a többi méltatlan a név viselésére
*
természetes, hogy "nem nézek le senkit" - ezt le kell pontozni- legalábbis azoknak, akik magukat istenségnek képzelik - és természetes, hogy köztük vannak azok, akik
a "Táncsics alapítvány" fizetségével a markukban mindent megtesznek, elárasztva a netet- hogy aláássák az egyházak működését, hogy lejárassák az ott szolgálatot végzőket, és alázzák a hívőket.
Érdekes, hogy én csak segítséget kaptam életem folyamán a papoktól és szerzetesektől, és érdekes, hogy látom áldozatkész, önzetlen segítőkészségüket az elesetteken és megszomorítottakon. Érdekes, hogy nem csak Böjte Csaba ilyen, hanem sok névtelen hős van szolágatkészen ezen a területen.
Hamvas Béla, a XX sz. legnagyobb gondolkodója segédmunkás lett- kösznöheti Lukács Gyuri bácsinak, a legjobb tarkónlövető filozófusnak - és sokan kényszerültek az ideológiai terror miatt segédmunkára. Ma - ennek következményét éljük.
Mégegyszer: Nem nézek le senkit.
Felnézek a:
kalauzokra
eladókra
kukásokra
ápolókra
...mert a munkájuk tisztességes.
Lenézem és megvetem a:
papokat
zenészeket
apeh-ellenőröket
celebeket
filozófusokat
humánerőforrás-menedzsereket
ügyvédeket
...mert a munkájuk undorító, haszontalan, és sokkal szebb lenne a világ, ha nem lennének.
16:25 egyszerű a világképed, mint egy faék.
Csak a sok föl-lenézéstől el ne szédülj.
Mi van, ha egy ápoló gonosz, titokban kínozza a rábízott elesettet? hm? felnézel akkor is,ja.
"Egyszerű és tiszta nóta,
Gólyafészek, háztető -
Nincsen benne semmi, ámde
Az legalább érthető.
A jó Isten egyszerűnek
Alkotta az eszemet,
Nincsen abban nagy modernség
Csak szelídség, szeretet.
Kicsi kunyhó, szerető szív,
Messze égbolt, tiszta, kék -
Fulladjon meg Ady Endre
Lehetőleg máma még."
Karinthy Frigyes / Szabolcska
"egyszerű a világképed, mint egy faék. "
Neked egyszerű a világképed, mert foglalkozásról volt szó, és nem egyedi esetekről. Igen, egyedi eseteket lehet sorolni reggeltől estig, csak éppen nem ez a téma.
ma 16:25 hát faéékkém, ez mindenhogyan szomorú.
A társadalomnak egészséges működéséhez mindegyikre szükség lenne- a megvetésed, lekezelésed az embernek szól, aki azt végzi..
Undorító és megevetendő zenész? (vagy te talán kottából is tudod ezt magadtól hallani, nem kell előadó hozzá
nélkülük bizony majdhogynem értelmetlen lenne a világ..
hogy rondább, az nem kétséges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!