Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Miért van az, hogy a mai...

Miért van az, hogy a mai fiatalok nem köszönnek egymásnak, amikor mondjuk bemennek reggel az iskolába, egyetemre? Égő szerintetek a köszönés?

Figyelt kérdés

Magyarországon miért nem tanítják meg viselkedni a gyereket iskolában? Nyugat Európában miért nem égő? Csak mert ott saját tapasztalatom szerint a fiatalok is köszönnek egymásnak.

Régóta figyelem, hogy az egyébként nagyon okos, jó tanuló diákok - Mo egyik elitegyetemén- primitív bunkó módon viselkednek, amikor nem köszönnek első találkozáskor az ismerőseiknek.

2011. aug. 2. 12:14
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Ha belépek az osztályterembe reggel, köszönök egy "sziasztok"-ot vagy egy "hello"-t. Akik később jönnek, és esetleg barátok azokat is üdvözöljük("sziaaa xy"). Akik nem barátok, egyértelműen nem állunk velük szóba. És mi nem a menő klikk vagyunk :) Sőt. :)

Suliban tanároknak(akik tanítanak, tanítottak), köszönök, és ezt a többi osztálytársam is megteszi. Akikkel még jóban vagyunk, de nem osztálytársaink, őket is üdvözöljük, minimum egy "szia"-val, vagy puszival...

Pedig mi aztán egy eléggé rossz hírű osztály/iskola vagyunk. Mégis szinte úgy értem az én osztályom tisztelettudó a másik féllel szemben...

2011. aug. 5. 02:37
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
A koszones a muveltseg resze. Ha valakikkel egy kozossegbe jarok, megadom nekik a tiszteletet akkor is ha nem vagyok mindegyikukkel joban. Az en iskolamban se volt divat a koszones, elegge furcsa is volt ez szamomra.
2011. aug. 21. 01:21
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk ha megyünk a folyosón, és jön szembe a tanár kötelező köszönni. Ez egyébként tök normális lenne, ha esetleg néha vennék a fáradságot és visszaköszönnének. Szerintem elég paraszt dolog, hogy ketten vagyunk a folyosón, köszönök, a tanár meg bámul rám, és tök lazán elsétál mellettem, mintha ott sem lennék.

Nem csoda, hogy a diákok is bunkók lesznek egy idő után...

2011. aug. 21. 12:12
 14/15 A kérdező kommentje:
Helyes amit mondasz : rengeteg a bunkó paraszt ebben az országban.Kommunista átok ez is.
2011. aug. 22. 13:19
 15/15 anonim ***** válasza:

Mi anno mindig köszöntünk, lányok akik különösen jóban vannak egymással azok még puszival is.

Fiúk mindig kezet fogtak az osztályban. És nem is volt túl régen, hisz 24 éves vagyok.

Munkahelyemen is általános a köszönés, bunkónak tartják aki nem vakkant semmit a reggeli "Guten Morgen"-re.

Egyébként Szolnokon jártam iskolában, dolgoztam is egy kis ideig a városban, de sehol nem tapasztaltam, hogy a köszönésemet ne fogadták volna, vagy ne lett volna általános a köszönés.

Budapesten is dolgoztam néhány hónapig, ott viszont már sokan nézték levegőnek a köszönő kollégákat... nem értettem mi bajuk, és ha konkrétan rákérdeztem (mert én egy ilyen ember vagyok) akkor néztek rám, mint aki a holdról jött.

Most nem azt mondom, hogy ez csak pesti szokás ez a nemköszönés, de én ott tapasztaltam Magyarországon ezt a jelenséget.

2011. okt. 29. 16:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!