Hogy köszönjek nálam fiatalabb patikusnak, eladónak?
sztem pedig nevetséges erőlködés amit írsz előző, ennyi idősen aza természetes, ha tegeződik, tök mindegy kivel, mármint nagyjából a korosztályáig ...
na se a tisztelet se semmi más nem ezen fog múlni, ellenben a merevséggel igen nevetségessé tudja tenni magát az ember
Elárulom, hogy az angolszász az magázó és nem tegező. Azok nemhogy bratyizni nem bratyiztak, de még a zongora lábára is zsákot húztak, hogy ne illetlenkedjen ott csupasz lábakkal...
Amúgy meg a magázódás a magyar nyelvben iszonyat sok félreértésre ad okot.
Szerintem próbálkozz be a helló-val, és ha azt veszed észre, hogy nem viszonozza ezt a megnyílvánulást, jófejséget, akkor térj át a magázódásra.
A másik fél reakcióját kell figyelni, általában én is mindig hellózok, aztán jön, ami jön.
02:58-as vagyok. 27 évesen minden hölgynek kezét csókolommal köszönök, az időstől a 20 éves pénztároslányig, mindenkinek. És láthatóan jólesik nekik is, kedvesek, mosolyognak, értékelik az udvariasságot. A helyükben én is ezt érezném, nekem sem esne jól egy odavágott "helló". Természetesen tegezve is meg lehet adni a tiszteletet, de egy olyan pár mondatos szituációban, amikor másból ez nem derül ki, illik magázódva is kifejezni tiszteletünket. Én ilyen konzervatív vagyok.
Az angolszász tegeződést pedig arra értettem, ahogy már hozzánk átkerült... Mint minden, helytelenül.
Szia!
Az én férjem (32) is mindig "kezit csókolom"-mal (férfinak értelem szerűen jó napot kívánok-kal) köszön. A patikában mindenképp, eladónak pedig attól függ, ha naponta-hetente jár oda vásárolni, előbb-utóbb szia lesz, de akkor már váltanak egy-két mondatot is.
Én a hidegrázást kapom attól, ha valaki hellózik, ezerszer inkább mondja, hogy szia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!