Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Hogy köszönjek nálam fiatalabb...

Hogy köszönjek nálam fiatalabb patikusnak, eladónak?

Figyelt kérdés
Hogy illik köszönni nekik,ha amúgy nem ismerősök. Szabad tegeződni? Amúgy 29 vagyok.
2009. ápr. 7. 01:29
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
90%
Én Hello-t szoktam mondani... Az olyan semleges... :)
2009. ápr. 7. 01:41
 2/19 anonim ***** válasza:
68%
Kizárólag Jó napot kívánok (ha férfi) vagy Kezét csókolom (ha hölgy). Szerintem nem kell ez az angolszász bratyizós tegeződés a kultúránkba.
2009. ápr. 7. 02:58
 3/19 anonim ***** válasza:
87%

sztem pedig nevetséges erőlködés amit írsz előző, ennyi idősen aza természetes, ha tegeződik, tök mindegy kivel, mármint nagyjából a korosztályáig ...

na se a tisztelet se semmi más nem ezen fog múlni, ellenben a merevséggel igen nevetségessé tudja tenni magát az ember

2009. ápr. 7. 07:27
 4/19 anonim ***** válasza:
94%
Szerintem tegezheted. Mindig a tisztelet a lényeg.
2009. ápr. 7. 08:05
 5/19 anonim ***** válasza:
100%
én már égtem be ezzel (lány vagyok,velem egykorú lány és letegeztem - 27 vagyok) és visszamagázott. én azóta simán jó napottal köszönök és viszláttal. sok patikában előírás is a magázódás
2009. ápr. 7. 09:07
 6/19 anonim ***** válasza:
100%

Elárulom, hogy az angolszász az magázó és nem tegező. Azok nemhogy bratyizni nem bratyiztak, de még a zongora lábára is zsákot húztak, hogy ne illetlenkedjen ott csupasz lábakkal...

Amúgy meg a magázódás a magyar nyelvben iszonyat sok félreértésre ad okot.

2009. ápr. 7. 09:38
 7/19 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem próbálkozz be a helló-val, és ha azt veszed észre, hogy nem viszonozza ezt a megnyílvánulást, jófejséget, akkor térj át a magázódásra.

A másik fél reakcióját kell figyelni, általában én is mindig hellózok, aztán jön, ami jön.

2009. ápr. 7. 10:05
 8/19 anonim ***** válasza:
100%

02:58-as vagyok. 27 évesen minden hölgynek kezét csókolommal köszönök, az időstől a 20 éves pénztároslányig, mindenkinek. És láthatóan jólesik nekik is, kedvesek, mosolyognak, értékelik az udvariasságot. A helyükben én is ezt érezném, nekem sem esne jól egy odavágott "helló". Természetesen tegezve is meg lehet adni a tiszteletet, de egy olyan pár mondatos szituációban, amikor másból ez nem derül ki, illik magázódva is kifejezni tiszteletünket. Én ilyen konzervatív vagyok.

Az angolszász tegeződést pedig arra értettem, ahogy már hozzánk átkerült... Mint minden, helytelenül.

2009. ápr. 7. 11:38
 9/19 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen egyet értek az előttem szólóval, magam is 27 éves ffi vagyok, eszembe nem jutna eladóhölgynek nem "kezitcsókolommal" köszönni kortól függetlenül. Az más kérdés, hogy néhány neveletlen bolti fruska van annyira buta, hogy ezen képes megsértődni, mert nem tudja, hogy én ezzel éppenhogy megtisztelem. De ezt a rizikót vállalom, mert a többség értékeli. Udvariasnak lenni nem "merevség", ezt felejtsük el.
2009. ápr. 7. 12:11
 10/19 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Az én férjem (32) is mindig "kezit csókolom"-mal (férfinak értelem szerűen jó napot kívánok-kal) köszön. A patikában mindenképp, eladónak pedig attól függ, ha naponta-hetente jár oda vásárolni, előbb-utóbb szia lesz, de akkor már váltanak egy-két mondatot is.

Én a hidegrázást kapom attól, ha valaki hellózik, ezerszer inkább mondja, hogy szia.

2009. ápr. 7. 13:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!