Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Nekem kellet volna előre...

Nekem kellet volna előre köszönjek? Udvariatlan voltam?

Figyelt kérdés
Ma a falunkban egy idősebb férfi kikérte magának, hogy én miért nem köszöntem neki előre és elég csúnya szavakkal illetett. Nekem azt tanították hogy a férfi köszön előre a nőnek. Mégse így van? 22/N
2011. júl. 20. 23:42
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Nem voltál udvariatlan ! A férfi volt modortalan bunkó, tahó! Mindig a férfinak kell előre köszönni.

És kikérted magadnak?

2011. júl. 20. 23:45
 2/9 A kérdező kommentje:
Igen mondtam neki, hogy elnézést de szerintem egy udvarias férfi előre köszön erre tovább makogott valamit de nem figyeltem rá hanem tovább mentem.
2011. júl. 20. 23:47
 3/9 napietus ***** válasza:
hacsak nem nagypapád korú, teljesen igazad volt. neki kellett volna előre köszönni. udvarias ember egyébként még akkor sem kéri ki magának az ilyesmit, ha igaza van, mert lehet, hogy a másik nem figyelt, elgondolkodott, ilyesmi.
2011. júl. 21. 00:51
 4/9 A kérdező kommentje:
Igazából a férfi olyan 50 éves volt. Engem ez mélyen érintett mert jó-jó nem köszön de amiket a fejemhez vágott szerintem kicsit túlzás főleg, hogy szerintem a férfi köszön előre a nőnek. Ezért kérdezem tőletek mert most meginogtam hogy talán mégse úgy van ahogy eddig én gondoltam.
2011. júl. 21. 01:20
 5/9 napietus ***** válasza:
akkor egyértelműen igazad volt, neki kellett volna előre köszönni. jól tudod!
2011. júl. 21. 01:22
 6/9 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Megnyugodtam :)
2011. júl. 21. 01:57
 7/9 anonim ***** válasza:
Szerintem azert viselkedett igy, mert biztos gyerekkorod ota ismer, nem vette eszre hogy felnottel, no lettel.
2011. júl. 21. 11:06
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Nem hiszem, hogy hibát követtél volna el vagy udvariatlan lettél volna. Inkább tartom bunkóságnak, hogy leállt téged kioktatni. Ezek után én fontolóra venném, hogy legközelebb direkt ne köszönjek neki.

Amúgy én is gondban vagyok sokszor, mert egyébként nem vagyok az az illemhez görcsösen ragaszkodó típus, de anyu annyiszor elmondta, hogy a férfi köszönjön előre a nőnek, mert az úgy illik, hogy néha csak várom a köszönést. Ha nincs az uccsó pillanatban ráköszönök, de azt meg olyan erőltetettnek érzem. De ez csak akkor van, ha valaki nem a szívem csücske, mert ha valakit kedvelek, akkor egyszerűen kortól nemtől függetlenül, észreveszem, rámosolygok és már köszönök is. Nem is jut eszembe, hogy hú hogy is illett volna.

VAgy ott van az amikor olyannal futok össez akit nem tudok hova tenni. Se név, se esemény, se másik személy, se bármilyen kapcsolódási pont nem ugrik be, viszont rajta látom, hogy mintha tudná ki vagyok és elvárná hogy köszönjek, közbe meg fogalmam nincs ki ő. Am ezt 50+-os férfiak szokták általában csinálni és szugerálnak szinte hogy köszönjek, de ha egyszer azt se tudom ki. én meg idegeneknek nem köszöngetek.

Bonyolult dolog ez...

20/L

2011. júl. 21. 23:18
 9/9 A kérdező kommentje:
Kicsit se ismerem ezt a férfit. Néha látom a faluba (szerencsére) Kedves utolsó! Igazad van én pont így gondolom ahogy te! Akivel jobban ismerjük egymást az nekem mindig előre köszön az utcán ahogy meglát és ez így lenne helyes szerintem.
2011. júl. 21. 23:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!