Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Hogyan köszönjek adott helyzet...

Zenon kérdése:

Hogyan köszönjek adott helyzetben a nőknek?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Először is az utóbbi években sokszor zavar,hogy amikor bemegyek a boltba,vagy bankba,vagy postára,és találkozok

nálam idősebb,de fiatal (középkorú) nőkkel,nem tudom,hogyan szólítsam meg őket.Férfiakkal nincs gond,ha fiatal, ,,hello-szia",ha idősebb, ,,jó napot kívánok".Kölyökként azt mondtam nekik: ,,csókolom"

De huszonévesen szerintem gáz,a szia pedig túl közvetlen.

30-40 éves nőknek hogyan köszönjek?

2010. nov. 9. 22:09
 1/8 anonim ***** válasza:
Csókolom.
2010. nov. 9. 22:16
 2/8 anonim ***** válasza:
Ugyanúgy, mint a férfiaknak, a csókolom csak gyerekektöl elfogadható. HA nagyon elegáns akarsz lenni, akkor esetleg "kezét csókolom" lehet, de a CSAK csókolom egészen mást jelent.
2010. nov. 9. 22:28
 3/8 anonim ***** válasza:

Csak simán Jó napot!-tal.

Én 19 éves vagyok, de mindenkivel magázódok, én így szeretem, és szerintem egy 30-40 éves nővel simán lehet magázódni (egyébként az illem is úgy tartja, hogy csak akkor tegezheted le a nőt, ha ő megkér rá).

2010. nov. 9. 22:29
 4/8 anonim ***** válasza:
Jó napot kívánok. Hol itt a probléma? Magázódó köszönés a magyar nyelvben. El nem tudok képzelni más variációt!
2010. nov. 9. 23:16
 5/8 anonim ***** válasza:

Én is mindig azt mondom, h Jó napot kívánok....így a legegyszerűbb. Csókolommal kiskoromban köszöntem...ill. néhány valóban elég idős rokonomnak szoktam így köszönni, de pl. bankban stb, ahogy írod, ott nem.

Úgy pedig, h "szia" úgy meg semmiképp sem köszönj:DD Az már pofátlanság, ha egy 40 éves hölgynek sziával köszönsz, csak akkor lehet, ha ő kezdeményezi, h szeretné, ha tegeznéd.

2010. nov. 9. 23:35
 6/8 anonim ***** válasza:
Én mindenkivel magázódok ilyen helyeket, nem érdekel, hogy diák stb. De ez azért van mert nem tudom eldönteni ki hány éves :D
2010. nov. 10. 05:37
 7/8 anonim ***** válasza:
agyon a jó isten
2010. nov. 10. 18:18
 8/8 A kérdező kommentje:
Utolsó tetszik. :)
2010. nov. 11. 19:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!