Miért nem szabad késsel enni a halat?
Mert csúszós, pikkelyes, lecsúszik a halról a kés, és beleáll a melletted ülő nyakába. Szerintem ebből a megfontolásból.
Persze tudjuk, hogy a halfilé pl. nem csúszós, de régen, amikor ezeket az etikett szabályokat hozták, még nem ettek ilyet.
Ez is lehet egy szempont, viszont ha már el van készítve a hal (megsütve, roston, stb.), akkor már nincs rajta pikkely. Legalábbis én még nem láttam olyat, ahol a pikkelyét is megennék.
Én arra szavazok, hogy a sok szálka miatt. Ugyanis, ha késsel villával ennénk a halat, lehet, hogy nem vennénk észre olyan könnyen a megbújó szálkákat.
A haltól az ezüst evőeszköz megfeketedik, ezért nem ették régen késsel a halat.
A mostani rozsdamentes eszközökre ez már nem vonatkozik, de az etikettben benne maradt. Mert az etikettben nem mindig csak logikus dolgok vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!