Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Sógorom (feleségem testvére)...

Sógorom (feleségem testvére) apósával most találkoztunk először, és simán letegezett minket. Szabad neki? Még tán-tán elviselném, hogy tegez, de hogy az asszonyt is. Kit lehet csak úgy letegezni? Vejet, menyet még ugye igen? Annak testvérét? Sógorát?

Figyelt kérdés

Én 32/F, feleség 26/N, ja és van egy 2 éves lányunk.

Ő szerintem 60 felett, és a mostani felesége is.

2011. jún. 14. 21:58
 1/9 napietus ***** válasza:
25%
egyből letegeznie nem szabadott volna Titeket, de ekkora korkülönbségnél már ő ajánlja fel a tegezést. most az az illendő, hogy addig Ti ne tegezzétek, amíg fel nem ajánlja, mert visszategezni ugyanakkora bunkóság.
2011. jún. 14. 22:03
 2/9 anonim ***** válasza:
56%
Szerintem bárkit lehet tegezni aki titeket tegez. Családon belül nekem mindig furcsa volt ha azt hallottam valakitől, hogy magázza bármelyik hozzátartozóját.
2011. jún. 14. 22:20
 3/9 anonim ***** válasza:

Csak úgy általában nem lehet senki sem letegezni. De ha egy idősebb letegezi a fiatalabbat,akkor feljogosítja arra,hogy visszategezze.

Kivétel: ha gyereket tegez le egy idősebb,vagy ha az illető sokkal idősebb,mint akit letegez.

Ebben az esetben tegezhet benneteket és ti is őket.

Legalábbis az illemszabályok szerint.

2011. jún. 14. 22:26
 4/9 anonim ***** válasza:

Milyen szokások élnek a családban? Lehet, hogy lazábbak, mint pl. a te családodban és úgy gondolta, nem csinál belőle ügyet, hiszen minden vejét-menyét tegezi.

(A kérdésed megfogalmazásából gondolom, hogy nálatok jobban odafigyelnek a családban az ilyesmire - az illemszabályok nincsenek kőbe vésve, ráadásul ma már sokat lazultak is, ami szerintem baj, mert csak a viszonyok összekuszálódásához és bizonytalansághoz vezet, de ez az én magánvéleményem.)

A helyedben én is furcsállanám persze a dolgot - ha nagyon zavarna, a következő alkalommal nyugodtan rákérdeznék, hogy ez most azt jelenti, hogy akkor ti is tegezhetitek őt?

Vagy egyszerűen csak unintelligens az após, akkor meg tényleg nincs miért ügyet csinálni belőle.

2011. jún. 15. 14:39
 5/9 anonim ***** válasza:

csak akkor tegezhet le ha legalább a saját életkorának megfelelő mennyiséget meglépte a bal lábán előző nap, valamint a feleséged viselni szokta a gyűrűt, és legalább 3 és fél éve házasok vagytok.

ha nem, akkor bocsánatkérés érdekében 3 tyúkot és egy fél tehenet kell fizetnie, amit nektek illik egy vacsoránál feláldozni "hej dunáról fúj a szél" felkiáltásokkal.

érthetően:

azt szabad amit megengedsz, meg a másik magának. ha valami zavar téged, szólj neki, ne legyél olyan mint a kislányok, akik azt hiszik minden férfi gondolatolvasó.

2011. jún. 18. 11:15
 6/9 A kérdező kommentje:

"ha az illető sokkal idősebb,mint akit letegez. "

Na jó, de mi számít sokkal idősebbnek?

2011. jún. 19. 23:42
 7/9 anonim ***** válasza:
az hogy letegez, vagy azt jelenti, hogy lenéz, vagy azt, hogy pozitívan viszonyul hozzád, ezt neked kell érezni mikor beszélgettek
2011. júl. 14. 17:23
 8/9 anonim ***** válasza:

11:15vagyok

17.23

ezért hülyeség a formalitás, mert semmi köze a tisztelethez. lehet megvetően is bájologni, meg vigyorogva hátbaszúrni.

2011. júl. 15. 11:10
 9/9 anonim ***** válasza:
szerintem is hülyeség a formalitás, az a lényeg ahogy viszonyul hozzád
2011. júl. 15. 18:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!