Sógorom (feleségem testvére) apósával most találkoztunk először, és simán letegezett minket. Szabad neki? Még tán-tán elviselném, hogy tegez, de hogy az asszonyt is. Kit lehet csak úgy letegezni? Vejet, menyet még ugye igen? Annak testvérét? Sógorát?
Én 32/F, feleség 26/N, ja és van egy 2 éves lányunk.
Ő szerintem 60 felett, és a mostani felesége is.
Csak úgy általában nem lehet senki sem letegezni. De ha egy idősebb letegezi a fiatalabbat,akkor feljogosítja arra,hogy visszategezze.
Kivétel: ha gyereket tegez le egy idősebb,vagy ha az illető sokkal idősebb,mint akit letegez.
Ebben az esetben tegezhet benneteket és ti is őket.
Legalábbis az illemszabályok szerint.
Milyen szokások élnek a családban? Lehet, hogy lazábbak, mint pl. a te családodban és úgy gondolta, nem csinál belőle ügyet, hiszen minden vejét-menyét tegezi.
(A kérdésed megfogalmazásából gondolom, hogy nálatok jobban odafigyelnek a családban az ilyesmire - az illemszabályok nincsenek kőbe vésve, ráadásul ma már sokat lazultak is, ami szerintem baj, mert csak a viszonyok összekuszálódásához és bizonytalansághoz vezet, de ez az én magánvéleményem.)
A helyedben én is furcsállanám persze a dolgot - ha nagyon zavarna, a következő alkalommal nyugodtan rákérdeznék, hogy ez most azt jelenti, hogy akkor ti is tegezhetitek őt?
Vagy egyszerűen csak unintelligens az após, akkor meg tényleg nincs miért ügyet csinálni belőle.
csak akkor tegezhet le ha legalább a saját életkorának megfelelő mennyiséget meglépte a bal lábán előző nap, valamint a feleséged viselni szokta a gyűrűt, és legalább 3 és fél éve házasok vagytok.
ha nem, akkor bocsánatkérés érdekében 3 tyúkot és egy fél tehenet kell fizetnie, amit nektek illik egy vacsoránál feláldozni "hej dunáról fúj a szél" felkiáltásokkal.
érthetően:
azt szabad amit megengedsz, meg a másik magának. ha valami zavar téged, szólj neki, ne legyél olyan mint a kislányok, akik azt hiszik minden férfi gondolatolvasó.
"ha az illető sokkal idősebb,mint akit letegez. "
Na jó, de mi számít sokkal idősebbnek?
11:15vagyok
17.23
ezért hülyeség a formalitás, mert semmi köze a tisztelethez. lehet megvetően is bájologni, meg vigyorogva hátbaszúrni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!