Engem nagyon zavar, ha valami nincs kiírva magyarul Budapesten, hiszen erre törvény is van, titeket ez nem zavar?
Rengeteg helyen angolul(vagy más nyelven) van csak kiírva valami.
Engem nem zavar ,ha más nyelven is ott van a felírat,de magyarul is írják ki a szavakat, mert még az ország neve :MAGYARORSZÁG!
Ráadásul erre külön törvény van, bezzeg ezt nem tartatják be!
:-D
Az nem a nyelv védelme, ha az egyértelműt nem írják ki magyarul.
Az a nyelv védelme, ha igyekszel választékosan beszélni, hogy példát mutathass honfitársaidnak.
Én is szeretem anyanyelvemet, viszont azt is figyelembe veszem, hogy nem ismerem a világ minden nyelvét.
A hivatalos megnevezést illetően, az előző hozzászólóknak kell igazat adnom. Magyarország hivatalos neve: Magyar Köztársaság. Ez nem államformája, ez az Alkotmányban jegyzett neve. A köztársaságot, mint állam formát kisbetűvel írjuk. Nemsokára hatályba lép az Alaptörvény, mely tényleg a Magyarország nevet jegyzi, de jelenleg még nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!