Mitől lett ilyen világ?
Régen 14 évesen már anyák voltak.
Régen az emberek szinte csak bort ittak, mert a víz sok helyen szennyezett volt és nem tudtak folyton vizet hordani, a bor viszont tovább eláll.
Sőőőőt, régen a férfiak olyan pipere cuccokba öltöztek, hogy az hihetetlen, az úri fiúkat pedig mai szemmel női ruhában járatták, szóval igazából a mai divat kritizálására sincs semmi "bezzeg" alapunk, bármennyire utálom én is, el kell ismernem.
Innentől pedig ez már megint csak egy sima nyávogós kérdés, amiből napi 20-at tesznek fel kiábrándult tinik, vagy nyavalygó, éretlen anyukák.
Szerintem úgy jutottunk idáig, hogy rosszul értelmeztük a szabadságot.
És főként úgy, hogy az anyáknak is el kell menniük otthonról, hogy a család meg tudjon élni. Alig vannak együtt a gyerekekkel, a kortársak (akik többnyire véletlenszerőűen csapódnak egymáshoz), a TV és az internet neveli őket. Nincsenek elvárások, feladatok, amit aztán számon is kérnek.
És szerintem tévút az un. emancipáció is, amennyiben a nők férfiaknak akarnak látszani, ahelyett, hogy időben családot alapítanának és egy kellemes otthont tudnának kialakítani, ahová jó hazamenni.
Nem utolsó sorban pedig a rengeteg felesleges tananyag, amit rájuk zúdítanak, közben az alaposság elvész, csak a felületesség létezik.
És ami a legfontosabb, már az iskolában el kellene kezdeni a családi életre nevelést.
Leírták már, hogy 200, 500 meg 2000 éve még rosszabb volt a helyzet. Akkor 14 évesen a többség már rég anya volt, az emberiség egyharmadát minden büntetés nélkül meg lehetett ölni az alacsony társadalmi helyzete miatt, a fél világ habzsolt az élvezetekben, míg a másik fele éhen nyomorgott, nem dönthetted el, hogy miben hiszel, mit gondolsz, mit teszel - az embereknek egyszerűen nem volt szabadsága. Mert ott volt az állam, a vallás, a szokások, amik meghatározták ki-ki dolgát.
Aki azt mondja, hogy volt még erkölcs meg érték, az tanuljon még egy kis kultúrantropológiát, történelmet és szociológiát...
Szerintem a régi világhoz képest nagy előrelépést tett az emberiség. Folyamatosan fejlődik a társadalom, csak nem egyenletesen és talán nem is mindig a jó úton. Az emberek most szabadok: ezt is meg kell tapasztalni, rá kell jönniük, hogy hol vannak a határok. Mert minden ezen múlik: amíg valaki meg nem tapasztalta a végletek hátrányát, addig nehéz megtalálni az arany középutat.
Én azt hiszem, előbb-utóbb ide is el fogunk jutni. Csak idő kell és egy kis türelem, mert ez nem megy évről-évre. Addig meg marad ez a kiábrándult szöveg, mert nem néztél még igazán a világ mélyére. De tudod: már háromezer éve is ugyanezt kérdezték az emberek, mert a múlt mindig szebbnek tűnik a jelennél.
A szex kellemes és nem káros az egészségre.A fogamzásgátlást feltalálták.Majd az "erkölcs" szépen hozzáidomul a kész tényekhez és emiatt nem lesz több nyavalygás.
De lesz majd valami helyette valami új "probléma"......:)
Amikor fiatal voltam akkor is azt mondták,hogy a lányok manapság fűvel-fával.Úgy látszik csak engem néztek bokornak.....:)
44/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!