Iskolai kiközösítés ruházat miatt. Tényleg így megy?
Keresztlányom 11 éves és teljesen ki van készülve. Tőlem kért új cipőt, mert az anyja azt mondta, hogy nem vesz szeptemberre, hiszen a tavalyi Nike cipő még kifogástalan állapotban van és nincs pénze újra. (3 gyereket kell iskolába indítania)
De a kislány azt mondta, hogy ha a tavalyi cipőbe megy (és ez érvényes a ruhákra is), mindenki kiközösíti, higgyem el neki, az első nap az megy, hogy kinek milyen új ruhája van. Ő nem élné túl azt a szégyent, és látom, hogy eszi az ideg, nincs étvágya, szorong a suli miatt, hogy most mi lesz ha nem tud új cuccokat felmutatni.
Főként gyerekektől/kamaszoktól kérdezem: Hihetek a kislánynak? Tényleg így megy ez? Vagy csak hiszti mert megunta a cipőjét? (tényleg semmi baja, nagyon vigyázott rá)
Mindenért ki lehet közösíteni valakit.
Inkább meg kellene tanítani neki, hogy lehet valaki egyéniség, és aki ilyenért leszólja, az nem barát, azt nagy ívben le kell... nem mondom ki.
Ha nem fogékony rá, akkor hadd legyen meg az új cipője, emiatt ne érezze rosszul magát.
Ilyen korban a kamaszok mindig találnak valami okot, ami miatt kiközösíthetnek valakit. Legyen ez ruházat, akármi.
De azon meglepődtem, hogy még csak 11 éves... 19 éves vagyok, de eddigi tapasztalataim szerint ez inkább középiskolában megy. De úgy tűnik a kisebbek is elkezdenek így viselkedni. Az öltözködési stílusukról már ne is beszéljünk.
Szerintem érdemes lenne keresni egy jó turit, ahol nagyon jó minőségű ruhákat ki lehet fogni potompénzért, azok a 11 éves kislánykák észre se fogják venni. Ráadásul csomó ruha vadiúj.
Egyébként Heves megyéből voltam :)
Nekem 19 évesen már kisebb gondom is nagyobb volt annál, hogy mások ruháit elemezgessem. Már dolgoztam, és rohadtul nem ez volt érdekes.
De hát most is bosszantó, igaz a világ változik, de hát a 19 éves már felnőtt, a felnőtt meg ne ilyen dolgokon akadjon fent.
11 évesen meg azért bosszantó, mert akkor meg MÉG nem ezzel kellene foglalkozniuk...
A turi jó ötlet, szétnézek mik vannak a környéken.
Szia!
Szerintem sajnos hihetsz a keresztlányodnak! Már idősebb vagyok,(18), sajnos kifejezetten szegény családban nőttem fel, így kevés volt a ruhám. El sem tudod képzelni, hogy pokollá tették az akkori osztálytársaim emiatt az életemet! Amúgy ez nyíltan szerintem csak általánosban megy, ott is ki kell fogni a rosszat(sajnos nekem ez sikerült), gimiben "csak" kibeszélnek a hátad mögött, de nyíltan nem bántanak emiatt.
Lehet, hogy elfogult vagyok a rossz emlékeim miatt, meg sajnos nem is lehetsz biztos, hogy nemcsak hiszti az egész, de én megvenném azt a cipőt. Mondjuk, ha nem telik rá, akkor nincs mit tenni, szomorú a helyzet.:S
Ami még jobb, munkahelyen is ez megy.
Teljesen jó és tiszta 2 éves nadrágom miatt szólt meg az egyik majomparádé nő(falusi kocsmáros a férje, dől a pénz hozzájuk), hogy gáz, hogy tavalyiban vagyok.
25 évesen.
Szerintem nem fura, hogy pont a szegényebb megyékben van ez.
Gazdagabb megyékben ,városokban nyilván alap, hogy van jó ruha,ha nem is szupermárkás,de tiszta és szép és nem olyan nagy szám, ha valaki jó ruhában van.
Az a megszokott,az alap.
Valamint: khmmm...talán műveltebb emberek élnek ott,akik tudják, hogy ne ítélj elsőre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!