Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Iskolai kiközösítés ruházat...

Iskolai kiközösítés ruházat miatt. Tényleg így megy?

Figyelt kérdés

Keresztlányom 11 éves és teljesen ki van készülve. Tőlem kért új cipőt, mert az anyja azt mondta, hogy nem vesz szeptemberre, hiszen a tavalyi Nike cipő még kifogástalan állapotban van és nincs pénze újra. (3 gyereket kell iskolába indítania)

De a kislány azt mondta, hogy ha a tavalyi cipőbe megy (és ez érvényes a ruhákra is), mindenki kiközösíti, higgyem el neki, az első nap az megy, hogy kinek milyen új ruhája van. Ő nem élné túl azt a szégyent, és látom, hogy eszi az ideg, nincs étvágya, szorong a suli miatt, hogy most mi lesz ha nem tud új cuccokat felmutatni.

Főként gyerekektől/kamaszoktól kérdezem: Hihetek a kislánynak? Tényleg így megy ez? Vagy csak hiszti mert megunta a cipőjét? (tényleg semmi baja, nagyon vigyázott rá)

2011. júl. 6. 16:57
1 2 3 4
 11/36 A kérdező kommentje:

Csak azt nem értem ebben a dologban, hogy alapból a gyerekek látják, hogy a szüleik güriznek tegyük fel egy gyárban 3 műszakban minimálbérért.

Van a hozzászólók között 19 éves is, tehát gondolom azt a korosztályt is érinti a probléma.

Egy 19 éves lány, aki már mondhatjuk felnőtt, biztosan tanult már matekot és beláthatja, hogy 80 ezer ft-ból ha fel kell adni a törlesztőrészletet és a számlákat és enni is kell, nem biztos hogy telik 12ezer ft-os Convers cipőre (most csak mondtam valamit), főként ha testvér is van.

Ennek ellenére képesek egymást b*szogatni olyasmiért amiről nem a gyerek tehet. (mert hát nem a gyerek bűne, ha a szülő rosszul keres) És nem fér a fejembe, hogy a kamaszok ezt miért nem látják be?

A felnőtt még megszólhatná a másikat hogy ízlésficamos a kínais flitteres felsővel, vagy igénytelen mert öt éve nem cserélt cipőt és már rohad le a lábáról. Mert a felnőttek dolgoznak, pénzt keresnek, több esélyük van kigazdálkodni mint egy kislánynak, aki a szüleitől függ.

18 felett már valahogy ez nagyon dedós, alatta meg értelmetlen ezzel szekálni a másikat.

2011. júl. 6. 18:54
 12/36 anonim ***** válasza:
100%
Hát ez borzalmas. És minden szülő bírja a versenyt?
2011. júl. 6. 19:13
 13/36 anonim ***** válasza:
100%
A sok elkényeztetett sz*rjankónak nem tonnányi ruhatár kell, hanem egy jó nagy maflázs, vagy nyárimunka gyanánt egy jó kis gátépítés vagy zsákhordás, és rögtön veszít a jelentőségéből a nájkicipő.
2011. júl. 6. 19:13
 14/36 A kérdező kommentje:

Keresztlányom is most kicsapta a hisztit, hogy ő márpedig nem megy iskolába ha nem kap új cipőt.

Valahol sajnálom, ha a többiek nyomására ilyen, de nem értem ezeket a bizonyos "többieket" sem.

Nem hiszem hogy Szolnok környékén minden nagycsaládos szülő gazdag.

2011. júl. 6. 19:20
 15/36 anonim ***** válasza:
100%
Igen a bunko bekepzelt emberek ilyenek es az ilyen embereket mind seggbe kene rugni.
2011. júl. 6. 20:24
 16/36 anonim ***** válasza:
82%

Én eddig nem tapasztaltam ilyesmit soha... se általánosban, se középiskolában. Persze, ha valakinek valami nagyon gáz kibeszélik, de két mondat után vége is a témának nem közösítenek ki ilyesmiért senkit. Szerintem túlozz csak, ha meg is szólják 20 percre rá el is felejtik .

Egyébként... ha ennyire zavarja akkor mossa ki a cipőt mosógépben, akkor teljesen tiszta lesz és mondja azt, hogy ugyanolyat vettek.

2011. júl. 6. 20:34
 17/36 anonim ***** válasza:
100%
Fiúként könnyebb dolgom van max az edzés miatt stresszelek mert ha van rajtam elegendő izom akkor nem kell költségekbe belemászni hogy feltünést keltsek hanem 1 atlétába melegítővel jobban mutatok mint a sok 20 kg-os louis vouittonos meg armanis sz*rjankó sálakkal órákkal karkötőkkel meg csillógos felsőkkel gucci övvel meg ülepes gatyával..Ha 1 lánynak szépen ápolt barna bőre van és haja meg jól sminkeli magát és foglalkozik magával csinos akkor nem kell sok kiegészítőre meg márkás ruhára költeni úgyis jól fog mutatni.Mellesleg ha van ízlése nagyon sokat számít nekem fél ruhatáram kínaiból és van és ígyis rengetegen kérnek tanácsot tőlem öltözködésbe :) Meglehet ezt oldani nem minden a ruha meg a márka..
2011. júl. 6. 22:00
 18/36 anonim ***** válasza:
70%

Megjegyzem, szerintem kislány erősen túlreagálja a dolgot.

Erősen hisztis picsä szaga van a dolognak.

2011. júl. 7. 09:38
 19/36 anonim ***** válasza:
100%

én már évek óta turiból öltözöm, régen sem tellett 10ezres cuccokra, és sosem közösítettek ki emiatt.

mi több, kérdezgetik, h hol vettem a cuccaimat.

tény, h cipőre költök rendesen, mert a jó cipő sokban hozzájárul az egészséghez.

nálunk anno nem azért közösítettek ki embereket, mert nem volt drága ruhájuk, vagy cipőjük, hanem mert mondjuk nem tudtak normálisan viselkedni, netán ápolatlanok voltak.

2011. júl. 7. 12:14
 20/36 A kérdező kommentje:

12:14-es: oké, hogy anno nem így ment, én is tudom, most 24 éves vagyok és amikor én 11 éves voltam, akkor tudtuk, hogy xy-nak azért van Budmil ruhája, mert jól keresnek a szülei. A másik gyereknek kapja az anyja a segélyt, apja nincs, hát nincs drága cucca se, de attól még jó fej, nem ő tehet arról .

Nem közösítettünk ki emiatt senkit, maximum sajnáltuk.

DE én most arra vagyok kíváncsi, hogy MOST hogy megy.

2011. júl. 7. 14:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!