Iskolai kiközösítés ruházat miatt. Tényleg így megy?
Keresztlányom 11 éves és teljesen ki van készülve. Tőlem kért új cipőt, mert az anyja azt mondta, hogy nem vesz szeptemberre, hiszen a tavalyi Nike cipő még kifogástalan állapotban van és nincs pénze újra. (3 gyereket kell iskolába indítania)
De a kislány azt mondta, hogy ha a tavalyi cipőbe megy (és ez érvényes a ruhákra is), mindenki kiközösíti, higgyem el neki, az első nap az megy, hogy kinek milyen új ruhája van. Ő nem élné túl azt a szégyent, és látom, hogy eszi az ideg, nincs étvágya, szorong a suli miatt, hogy most mi lesz ha nem tud új cuccokat felmutatni.
Főként gyerekektől/kamaszoktól kérdezem: Hihetek a kislánynak? Tényleg így megy ez? Vagy csak hiszti mert megunta a cipőjét? (tényleg semmi baja, nagyon vigyázott rá)
"Nyugodtan járasd le, megérdemli az az intézmény/város."
Végül is...Borsod-Abaúj-Zemplén megye és Ózd. Gondolom a többi borsodi városban is ez folyik a kisebbség miatt (ami már nem is "kisebb"), de én csak erről a városról tudok nyilatkozni pontosan.
Most sajnos tényleg ez megy - de hát a világban már szinte minden a külsőségekről szól, az, hogy esetleg az illető jófej, a másik 5-7 "menő" csajnak nem számít. Ha meg még netán jó tanuló is, esetleg a szülei is szigorúbban fogják (azaz no disco, pia meg cigi, és nincs pasija), akkor vége.
És még a fiúk sem fognak a pártjára állni, mert azok is inkább a "menő" csajoknak próbálnak hízelegni.
Sajnos tényleg ez megy.
Én ilyenről még nem hallottam. Van olyan sznob aki lenéz vkit azért mert nem márkás ruhákat hord de azért nem közösítenek ki senkit mert 1 éves Nike cipője van.
Azt javaslom hogy nézzetek le a szabadkai piacra, én voltam és rengeteg márkás ruha van, meg nem mondod hogy nem eredeti és 2-2500 egy póló(boltban 5-6000), 4-5000 egy szabadidő...
Pesten is van, asszem a józsefvárosi piacon árulnak márkás ruhát.
Köszönöm a hozzászólásokat! Nem is a cipő a lényeg, mert tőlem megkapja, hanem ez az egész új-ruha-téboly borított ki.
Hogyan lehet ez a nyomás akkora, hogy a kislány rosszul van tőle? Kiakasztó!
De jó, hogy már nem vagyok tini...
Ne vegyél neki új cipőt, mert aztán mindenért rád fog járni! Tudom, nehéz, de tanulja meg, hogy ez nem így megy! Beszélgetni kell vele sokat, megerősíteni, hogy magasról tegyen a többiekre!
szerintem hülyeség.. én elit suliba járok budán.
többen vannak akiknek a gazdag külföldi nagynéni fizeti, de a szülök közel sem olyan tehetösek. a lényeg hogy nálunk se megy ez senkit nem éredkel hogy a masiknak milyen ruhai/cipöi/telefonja/autoja van. szerintem ha ez egy ilyen iskolába semmi problémát nem okoz akkor máshol sem. 17/L
Én nyugat magyarországon élek, a keresztlányom az ország keleti részén. Érdekes, most már kezdek rájönni, hogy minél keletebbre megyünk annál inkább jellemző ez a ruha miatt kiközösítés jelenség.
Itt is látszik a hozzászólásokban, de én is kérdezgettem embereket.
De az öszefüggést sajnos nem értem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!