Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Ha vendégségbe megy valaki, a...

Flora08 kérdése:

Ha vendégségbe megy valaki, a cipőt le kell venni, vagy nem?

Figyelt kérdés
Még tavaly szóba jött az egyik órán (utolsó héten) és a tanárunk álláspontja az volt, hogy bunkóság levetetni a cipőt, mert az hogy néz ki, amikor valaki ki van öltözve, de csak zokniban/harisnyában mászkál. Erre mondta egyik osztálytársam, hogy ő nem örülne, ha a szobája fehér szőnyegére lépnének sáros cipővel. Amikor hozzánk vendégek jönnek, azért nem szoktuk levetetni a cipőt, mert az előszobában, az étkezőben és a nappaliban kő van, azt fel lehet takarítani, de ahol szőnyeg van (szobában) ott le szokták venni. Ti mit gondoltok erről?
2011. júl. 2. 15:35
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
73%

Ezt még én sem hallottam eddig akárkihez mentem ott mindig vagy zokniban maradtunk vagy papucsot adtak. De sosem éreztem magam kényelmetlenül, mert ez a normális. Ha megyek valahova, akkor meg is kérdezem, hogy levegyem-e.

Mint ahogy írta az előttem hozzászóló a cipő az utcára való hiszen azért találták ki nem de? A papucs meg hasonlók az pedig a lakáson belülre, otthonra való.

2011. júl. 2. 16:46
 12/24 anonim ***** válasza:
76%
Mi is levetetjük a cipőt, ha vendégek jönnek. Ha kérnek, akkor van puha vendégpapucs és abban lehetnek. Amúgy én reflexből úgy vagyok, ha vendégségbe megyek levetem a cipőmet, max akkor hagyom fenn, ha a vendéglátóm nagyon erősködik, hogy nem kell.
2011. júl. 2. 18:11
 13/24 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat:)
2011. júl. 3. 12:05
 14/24 napietus ***** válasza:
egyáltalán nem illik levenni a cipőt. meg kell tisztítani, ha sáros lett, de senki nem kíváncsi a másik zoknijára. főleg nagyobb vendégségnél, hogy nézne már ki...
2011. júl. 3. 12:27
 15/24 anonim ***** válasza:
49%
EZ a kerdes mar egyszer tul lett targyalva. Akkor is az volt a valszom, hogy mi van, ha vendegek jonnek vacsorara, foleg a nok kioltoznek, nehogy mar mezitlab, vagy harisnyaban legyen ott kisestelyiben. Ugy kell a lakast dekoralni, hogy ha otthont akarsz, akkor elbirja/d a vendegeket es azok altal teremtett mocskot, vagy epits mintahazat, es elj benne egyedul, vendeg/baratok nelkul. Tanarnak tokeletesen igaza van.
2011. júl. 3. 14:53
 16/24 anonim ***** válasza:
32%

Mi van ha vendégek jönnek és mezítláb zokniban lesznek, vagy harisnyában? - Akkor adok rá papucsot, ami jól lehet sőt biztosan tiszta!

Bocs, de ha ennyi miatt valaki kellemetlenül érzi magát , hogy ha valaki leveteti a saját otthonában vele a cipőt akkor ne azt nézzétek hüly.ének aki leveteti. Maximum csak tiszta lakást szeretne ennyi az egész lényege.

2011. júl. 3. 19:35
 17/24 napietus ***** válasza:

én olyan helyiségben fogadom a vendégeimet, ami parkettás, percek alatt tisztítható. a fehér szőnyeges nappalit nem vendégfogadásra használjuk, az csak a család használja, nyilván papucsban, benti cipőben.

udvariatlanság levetetni a cipőt, meg kell ezt oldani másképp.

2011. júl. 3. 19:43
 18/24 anonim válasza:
77%

"Ugy kell a lakast dekoralni, hogy ha otthont akarsz, akkor elbirja/d a vendegeket es azok altal teremtett mocskot, vagy epits mintahazat, es elj benne egyedul, vendeg/baratok nelkul. Tanarnak tokeletesen igaza van."

Bocs, de ez hülyeség. Nem is értem miért olyan nagyon illetlenség levetetni a cipőt. Akiket ismerek azoknál mind le kellett vennem a cipőt és nem egy emberről van szó. Sőt, én érzem magam kellemetlenül ha valahol nem kell levennem. De ok, megértem, hiszen náluk a tisztaság nem a fő erényekhez tartozik.

Én még ott is levetetném, ahol nincsen szőnyeg, vagyis ahol parketta van.

A cipőt épp ezért találták ki nem, ahogy az egyik válaszoló írta, az az utcára való. Az otthonon belülre mi való? A papucs és társaik. Különben nem találták volna ki egyiket sem. Még akkor simán flangálhatnánk mezítláb az utcákon, aztán meg be a lábunkkal a lakásunkba. Így lenne a helyes,nem? Mert végülis akkor minek kell cipő?

Nem kell ehhez mintaház, aztán egyedül élni és vendégeket soha nem hívni. Nem kell ehhez semmilyen tökéletes ház.

Nem is kell a tökéletesség ehhez, hogy valaki lemeri vetetni a cipőt. Aki emiatt besértődik, vagy cikinek érzi miatta magát meg hú de nagy illetlenségnek annak maximum más a neveltetése, de akkor is simán meg lehet érteni, ha valaki nem akarja, hogy a mocskos cipőt bevigye a lakásba. Ezt miért olyan nehéz felfogni? Mi ebben olyan nagyon kellemetlen, hogy nem szereti a mocskot csak a tiszta lakást? Vagy miért olyan logikátlan az, hogy az utcai cipő az UTCÁRA való, a benti papucs meg otthonra bentre a lakásba.. Na de mindegy.

De szerintem jobb, ha lezárjuk a témát felesleges ilyen témákon "veszekedni".

Úgy is mindenki a saját igazát fogja mindig mondani.

Úgyhogy lényegtelen.

2011. júl. 3. 19:50
 19/24 A kérdező kommentje:
Úgy látom, megoszlanak a vélemények, de köszönöm még egyszer mindenkinek:)
2011. júl. 7. 09:24
 20/24 anonim ***** válasza:
49%
szerintem magától értetődőnek kellene lennie, hogy mindenki magától leveszi a cipőjét. esetleg akkor nem, ha erre a házigazda külön figyelmeztet. akik azt írják, hogy "milyen már blabla" azokhoz szívesen elmennék eső után vendégségbe:)))
2011. júl. 8. 20:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!