Ha vendégségbe megy valaki, a cipőt le kell venni, vagy nem?
Ezt még én sem hallottam eddig akárkihez mentem ott mindig vagy zokniban maradtunk vagy papucsot adtak. De sosem éreztem magam kényelmetlenül, mert ez a normális. Ha megyek valahova, akkor meg is kérdezem, hogy levegyem-e.
Mint ahogy írta az előttem hozzászóló a cipő az utcára való hiszen azért találták ki nem de? A papucs meg hasonlók az pedig a lakáson belülre, otthonra való.
Mi van ha vendégek jönnek és mezítláb zokniban lesznek, vagy harisnyában? - Akkor adok rá papucsot, ami jól lehet sőt biztosan tiszta!
Bocs, de ha ennyi miatt valaki kellemetlenül érzi magát , hogy ha valaki leveteti a saját otthonában vele a cipőt akkor ne azt nézzétek hüly.ének aki leveteti. Maximum csak tiszta lakást szeretne ennyi az egész lényege.
én olyan helyiségben fogadom a vendégeimet, ami parkettás, percek alatt tisztítható. a fehér szőnyeges nappalit nem vendégfogadásra használjuk, az csak a család használja, nyilván papucsban, benti cipőben.
udvariatlanság levetetni a cipőt, meg kell ezt oldani másképp.
"Ugy kell a lakast dekoralni, hogy ha otthont akarsz, akkor elbirja/d a vendegeket es azok altal teremtett mocskot, vagy epits mintahazat, es elj benne egyedul, vendeg/baratok nelkul. Tanarnak tokeletesen igaza van."
Bocs, de ez hülyeség. Nem is értem miért olyan nagyon illetlenség levetetni a cipőt. Akiket ismerek azoknál mind le kellett vennem a cipőt és nem egy emberről van szó. Sőt, én érzem magam kellemetlenül ha valahol nem kell levennem. De ok, megértem, hiszen náluk a tisztaság nem a fő erényekhez tartozik.
Én még ott is levetetném, ahol nincsen szőnyeg, vagyis ahol parketta van.
A cipőt épp ezért találták ki nem, ahogy az egyik válaszoló írta, az az utcára való. Az otthonon belülre mi való? A papucs és társaik. Különben nem találták volna ki egyiket sem. Még akkor simán flangálhatnánk mezítláb az utcákon, aztán meg be a lábunkkal a lakásunkba. Így lenne a helyes,nem? Mert végülis akkor minek kell cipő?
Nem kell ehhez mintaház, aztán egyedül élni és vendégeket soha nem hívni. Nem kell ehhez semmilyen tökéletes ház.
Nem is kell a tökéletesség ehhez, hogy valaki lemeri vetetni a cipőt. Aki emiatt besértődik, vagy cikinek érzi miatta magát meg hú de nagy illetlenségnek annak maximum más a neveltetése, de akkor is simán meg lehet érteni, ha valaki nem akarja, hogy a mocskos cipőt bevigye a lakásba. Ezt miért olyan nehéz felfogni? Mi ebben olyan nagyon kellemetlen, hogy nem szereti a mocskot csak a tiszta lakást? Vagy miért olyan logikátlan az, hogy az utcai cipő az UTCÁRA való, a benti papucs meg otthonra bentre a lakásba.. Na de mindegy.
De szerintem jobb, ha lezárjuk a témát felesleges ilyen témákon "veszekedni".
Úgy is mindenki a saját igazát fogja mindig mondani.
Úgyhogy lényegtelen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!