Szerintetek illik-e gyereknek ruhát, cipőt venni ajándékba?
Valamennyire igazad van, de azért gondolj bele, hogy sok családban nem tudnak "csak úgy" megvenni mindent, amire a gyereknek szüksége van, és "jár neki". Ha te annak idején csak akkor kaptál volna ruhát/cipöt, amikor "alkalom" volt, akkor te is jobban örültél volna neki.
Nálunk gyerekkoromban igen kevés volt a jövedelmünk, és bizony karácsonyra, húsvétra, születésnapra, névnapra kaptam csak ruhákat, mert máskor nem jutott rá, örültönk, ha volt mit enni.
Ha a szüköl jövedelme megengedi, akkor természetesen ne ez legyen az ajándék, de ha egy drágább ruhadarabot szeretne a gyerek, azt kaphatja valami alkalomra, akkor jogos.
Teljesen egyetértek veled, mintha csak az én gyerekkoromról olvastam volna. Mikor megvették a csizmát, kabátot, ráfogták, hogy ez is a szülinapi ajándék része. Aztán a szülinapomon újra felsorolták, hogy mi mindent kaptam, és hálásnak kellett lennem az ajándékhalomért :-S
Ja, és próbálni is kellett... :-)
Ezért én is inkább játékot veszek.
Mi nem voltunk gazdagok, és sokszor kaptuk meg a ruhákat alkalmakon. Én ragaszkodtam a jól bevált, kedvenc ruháimhoz, és utáltam újakat kapni. Kamaszkoromig nem is tudtam értékelni.
De pl. ha a gyerek álma egy olyan ruhadarab, amit amúgy nem vennél meg az ára miatt, akkor az lehet jó ajándék. (pl. Convers cipő, aminél lássuk be az ár-érték arány azért nem a legmegfelelőbb, de a kölyöknek csakis az kell, mert mindenkinek olyan van)
A három és fél éves gyerkőc kapjon csak játékot. Én azt mondom. :)
Azért én egy új Dr. Martens 11-es méretű vasalt orrú fekete félcipőnek (modell 1925) most örülnék akár karácsonyra is. ;)
Vagy kb. negyven ezer forint. És tíz éve ment tönkre az előző nyolc év hordás után. (Ebből ha évig újszerű volt.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!