Ha felköszöntenek mondjuk névnapon, akkor illik felbontani amit kapsz ajándékba? És pl ha csokit kapok, illik vele megkínálni azokat, akiktől kaptam?
Abszolúte nem gáz, akkor sem, ha te nem adsz semmit "cserébe". Ugyanis te akkor adod "vissza" ezt, amikor másnak van a névnapja és abba befizeted a részedet.
Ha a kapott ajándékot "illene" elosztogatni, akkor az nem ajándék volna neked, hanem egészen más a munkatársaid részéről: te vagy az ajándékozott, az ünnepelt, mégis azon a címen, hogy te kapsz, valójában magukat ajándékozzák meg...szerinted ez mi?
Köszönd meg, és tedd el, ha úgy akarod. A te névnapod, a te ajándékod.
Koncereteken láttam: amikor a végén az énekes kap egy hatalmas rózsa (vagy más virág-)csokort, nem szokta szétosztogatni az egész zenekarnak; kihúz belőle összesen kettő szálat: egyet a karmesternek és egyet az első hegedűsnek. Ennyi. :)
Mindig illik kibontani mindent, amit kapsz. Ha úgy be van csomagolva, hogy nem lehet látni, mit takar a csomagolás, akkor azért kell kibontani, hogy aki adja, lássa, hogy téged érdekel, hogy mit kaptál tőle. Egyébként - ha csak megköszönöd és félreteszed - megsértheted vele.
Ha látszik az ajándék - például egy ajándékkosarat kapsz -, akkor nem kell feltétlenül kibontanod, de azt se tedd félre, hanem nézd meg a fólián keresztül, hogy miket kaptál. (És mondanom sem kell: örülj neki, még ha gáz is.)
Felettem már jól kifejtette az egyik hozzászóló, hogy amennyiben viszel olyasmit, amivel meg tudod kínálni a többieket, akkor nem kell a kapott bonbont szétosztogatni. Ha azonban nem vittél semmit, akkor bizony illik kibontani, és körbekínálni a társaságot. Ha mindenki vett egyet, aki akart, és még maradt a dobozban, azt már nyugodt szívvel elteheted, és hazaviheted. Egyébként neked sem nagyon illik ott kettőnél többet megenni, és akiket megkínálsz, azoknak meg nem illik egynél többször elfogadni a kínált bonbont, hiszed az végülis a tiéd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!