Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Mi a véleményetek arról, hogy...

Mi a véleményetek arról, hogy munkahelyen felköszöntenek névnap, esetleg szülinap kapcsán bizonyos kollégákat és kolléganőket, ugyanakkor a másokról "megfeledkeznek" (? )?

Figyelt kérdés
Szerintem vagy köszöntsenek mindenkit, vagy senkit. Pl. a Katalin, Erzsébet névnapok sokkal "értékesebbek" a kollektíva szerint, mint pl. a a Nikolett, Erika stb.
2009. nov. 20. 10:38
 1/2 anonim válasza:
ez az egyes névnapok értékesebbek másoknál dolog annyira hülyeség, hogy nem is értem. amúgy nálunk is sajnos elő szokott fordulni, hogy nem figyelünk oda eléggé a névnapokra. van, mikor eszünkbe jut, van, mikor nem. volt, akinek nagyon jól esett, hogy idén meg lett köszöntve, volt, aki meg azt panaszolta, hogy minek köszöntgetjük meg az illetőt, amikor őt meg tavaly nem. szerintem ha kicsi a kollektíva, akkor illene mindenkit odafigyelve.
2009. nov. 20. 23:02
 2/2 anonim ***** válasza:
Nem értékesebbek, csak egy korban ezek nagyon elterjedt voltak ezek a nevek, amiket írsz, pl. Katalin és Erzsébet és ezért mindenki tudja, hogy mikorra esnek, mert mindenkinek volt legalább egy ismerőse, akit úgy hívtak és bent maradtak a köztudatban, míg a viszonylag ritkább nevek dátumai nem annyira híresek, számon tartottak. Nincs ebben semmi rossz indulat, de egy kis lustaság/nem odafigyelés annál inkább, ne vedd magadra.
2020. dec. 26. 15:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!