Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Miért csodálkoznak az öregek...

Miért csodálkoznak az öregek ha ezek után senki nem akarja a helyét átadni?

Figyelt kérdés

Én Pécsre járok tanulni Szombathelyről, de amit az öregek művelnek az felháborító. Főleg az öreg nénik.

Amikor ülök a buszon , akkor látni hogy szó szerint rohannak a busz után, amikor felszállnak meg eljáccák a hattyú halálát.

Én nem bírok sokáig állni, sajnos olyan vagyok hogy olyankor hajlamos vagyok az elájulásra, meg is mondtam az egyik öreg nőnek de az minden nélkül felállított a helyemről mert hogy ő öreg, ha meg elájulós vagyok menjek orvoshoz. Most hogy lehet már ilyet mondani????

Ha jól kiveszem a szavait akkor én akár ott meg is "dögölhetek" csak neki legyen hova leülni? De nem csak velem ilyenek, hanem másokkal is.

Persze, akin látom hogy rászorul annak szívesen átadom a helyem, úgyis mindíg a megállóknál leszállnak páran. De olyannal is találkoztam már nem is egyszer hogy jön, megkérdezem hogy átadhatom-e a helyem erre leüvölti a fejemet hogy ő előmelegített helyre nem ül le.....HÁT MOST ILYET?????

Persze a fiatalok szidása állandóan megy ha van ülőhely ha nincs. Mert hogy "mibe fáradnak el EZEK hogy állandóan ülniük kell..." "mi öregek vagyunk nekünk ennyi kijár..."

Ilyeneket hogy mondhatnak? Az eszükbe sem jut hogy a fiatalok is emberek?:\

Veletek történt már ilyesmi?

Én rengeteg ilyen esetnek a szemtanúja voltam, nem csak velem ilyenek. De ha egyszerűen elfáradt vagy beteg akkor minek járkál a városba meg fut a busz után?

Volt olyan is amikor a szatyrukkal együtt elfoglalnak egy kettes ülést, az egyiken ő ül és ha látja hogy jön vki, gyorsan leteszi a másik székre a szatyrát. Ilyet......

2011. jún. 20. 17:08
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
100%

Én csak az olyannak adom át a helyemet akin látom hogy tényleg rászorul és tényleg nem nagyon bír már. Aki rohan a buszra lökdösődik tolakszik stb ne is álmodjon róla. Velük nagyon bunkó vagyok. Engem próbált volna felállítani úgy elzavartam volna h a közelembe nem mert volna jönni soha többet. Akik tolakszanak elém olyankor megyek mint egy terminátor nem érdekel mit mond.

A másik ilyen remek hely még az orvosi rendelő. Ott is tolakszik meg előadja hogy neki mennyi dolga van ő hogy siet...bent van utána jó sokat elbeszélget az orvossal... majd kijön és még egy óra múlva is ott beszélget a szomszédjával.

Hát a jó ku**a anyját.

2011. jún. 20. 17:47
 12/28 A kérdező kommentje:

Nah az orvosi rendelő a másik....-.-"

Amikor ott beszélgetnek, de tényleg tolakszanak. Volt oylanis hogy amikor bőrgyógyászhoz mentem vissza akkor egy gyerek nagyon rosszul volt, már mentőt akartak hívni hozzá (nem vicc) mert szegénynek olyan problémája volt hogy nagyon alacsony a vérnyomása meg a vércukra is leesett. De egy idős nőnek még volt képe odamenni és elkezdeni mpondani h : FIAM ITT NE FEKÜDJ ÉS NEM LÁTOD HOGY IDŐS EMBER LE AKAR ÜLNI?

szegény gyereket majdnem a mentő vitte, de végül az anyja kiosztotta az öreglányt aki még az orvost sem várta már meg :P

2011. jún. 20. 17:50
 13/28 A kérdező kommentje:
Amúgy meg a buszon nálunk is amikor látják hogy jön a busz akkor már odaállnak ahol az ajtója szokott lenni, félrelöknek mindenkit, beállnak mindenki elé, persze a buszra meg mindenki elsőnek akar felszálni....
2011. jún. 20. 17:54
 14/28 anonim ***** válasza:
97%

Velem már volt olyan is, hogy a felszálló, 2 mankós bácsinak át akaztam adni a helyem, mire ő tömören közölte, hogy ő úriember és nem fog egy hölgy helyére ülni (18 éves voltam akkor), szóval maradjak csak ülve. :-))) Ilyen is van. Neki tényleg szívesen átadtam volna a helyem (ellentétben ugye sok bunkó öreggel), de pont ő nem engedte.

A helyes megoldás asszem az lett volna, ha a közelben valamelyik velem kb. egykorp suhanc feláll, de nem jutott eszükbe...

2011. jún. 20. 18:53
 15/28 anonim ***** válasza:
100%
Én általában átadom a helyem és meg is köszönik.De tesóm(lány) mondta, hogy jött haza a busszal átadta a helyét egy öreg bácsinak és nem megköszönte hanem ezt mondta "én is így gondoltam".Azt bírom még amikor tök üres és ott áll egy csomó öreg de egyik se ül le.Bezzeg amikor tömve van a busz akkor kell az ülőhely.Amúgy általában olyanokkal találkozok akik egész úton hálálkodnak nekem, hogy milyen derék legény vagyok.Nehogy félre értsétek nem kell, hogy ajnározzanak ha átadom a helyem, de csak jobban esik, mint amikor szidnak.
2011. jún. 20. 19:05
 16/28 anonim ***** válasza:
98%

Ínhüvelygyulladásom volt,nem hogy kapaszkodni,tartani nem tudtam a kezemet,csak ha segítettem a másikkal..nade ha mind2 kezem foglalt,hogy kapaszkodjak...a lényeg h felszállok a helyijáratra,elhelyezkedek az egyik "oszlopnál" hogy át tudjam ölelni és így talán nem esek el...mikor sikerült félstabilan megállnom,az egyik kb 50éves nő felpattan a helyéről és elordítja magát h "hát nem látják,hogy a kislánynak el van törve a keze?! valaki adja már át a helyét!!!" erre VISSZAÜL a saját helyére és ha ölni tudott volna a tekintetével a fél busz halott lett volna...mondom grat-.-'

én is mindenkinek átadom a helyet,ha rászorul és szépen megköszöni,az idősektől,betegektől kezdve a kismamákon keresztül a kisgyerekes anyukákig...DE....azok a nyugdíjasok,akiket említettél,mindenhol ottvannak...én egri vagyok,és itt közlekedni miattuk életveszélyes...szóval jutott belőlük mindenhova,ne aggódj...

aki pedig a távolsági járaton utazott:meg kell kérdezni,hogy vett-e jegyet a táskájának..mert ha nem,akkor semmi joga az ülésen lenni..egyszer az egyik sofőrünk jól kiosztott ezért egy nőt...vicces volt:D

2011. jún. 20. 22:16
 17/28 petike7 válasza:
100%

De amugy ja, mindenhol ottvannak.

És nemtudom, hogy az hogy lehet , hogy (túl sok hogy xd) az én mamám, papám nem ilyen.

Példa: Régen, kb. 8 éves lehettem. Buszoztam a Mamámmal és a Mamám egy öregnek adta át a helyét, nem hőbölgött, csak felpattant és felkínálta a helyét azért, h én ülhessek. Jó persze valamivel idősebb volt a papi meg látszott rajta h nincs túl jó egészségben de, én ezt példának hozom fel, h ennek kéne lennie a normának.

Amugy naponta utazgatok busszal, helyivel, és nagyon sok ilyen öreg van.

Pl.: Utazok békésen HÁTUL ülök, szószerint 5-en voltunk a buszon és a mami fogja odajön és ráakar ülni a sulis tatyómra, de már majdnem ráül és megkérdezi h leülhet-e. Na ez azért pofátlanság.

De én mostanában minden öreget kiosztok az se érdekel ha a halálán van leszarom a pofázik ok nélkül és egy paraszt akkor szoktam szájkaratézni de az a baj hogy én fekete öves vagyok. :( sajnos ilyen esetben mindig gyözök és mélabusan továbbálnak, mintha semmi nem történt volna.

15/F

2011. jún. 23. 23:25
 18/28 anonim ***** válasza:
82%

Ha elég merész lennék ezzel inteném csendre őket:

"Te itt kegyből, ingyen utazol. Kuss."

Kár hogy kb. az egész busz/villamos felhördülne és a halálomat kívánná :D

2011. jún. 25. 19:14
 19/28 anonim ***** válasza:
88%

Aki fut és lehuppan a szabad ülésre. Azaz NyHV (nyugdíjas helyvadász) ezt sajnos akkor értem meg hogy mire jó, amikor isiászom lett (hál istenek meggyógyultam).

Viszont amikor egyszer ép kezelésre mentem a botjával kezed böködni egy nő aki sok megállóval odébb szált fel mint én, nem vettem tudomásul. Aztán leült és elterpeszkedve látta hogy látom hogy leült. Erre durván beszólt nekem. Majd hogy ne reagáltam le, elkezdett anyázni de durván. Mivel több kedves, majd egy erélyes kérés után sem hagyta abba, oda mentem és kétszer szájba rúgtam. Nem szép dolog tudom. Bár még a bíróság sem marasztalt el miatta.

2011. jún. 25. 22:31
 20/28 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is akad "jó" tapasztalatom bőven. :S Reggel, tipikus sulis járaton olyan tömeg, hogy az tényleg botrány, araszolunk a városban, erre egy mammer furakszik fel és ordít, hogy a fiatalok azonnal szálljanak le, hová sietnek ilyenkor, meg hogy mi micsoda szemetek vagyunk. Nem a kicsi számról vagyok híres, szóval akcióba léptem, de velem párhuzamosan egy srác is elkezdte osztani neki. Viszont tipikus módon mindenki más a szemét lesütve hallgatott. Mert hát ugye érezze magát az rosszul, aki időre megy a dolgára, mert ő éppen vásárolni akar. O.o

Viszont vannak aranyos idősek is, most nem rég roham volt belőlük. Érettségi után jöttem hazafelé, kezemben laptoptáska, jegyzet, kis tatyó, nagy, egyenruha, de látom, hogy jön egy bácsika, kérdem leülne-e, de maradjak csak. Aztán még 2 nénike ugyan úgy, ne keljek fel. Már nevetnem kellett, hogy milyen vacakul nézhettem ki, hogy mindenki azt mondta, maradjak. XD

2011. jún. 25. 22:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!