Mik az átlagos görög emberek (öregek, fiatalok, mindkét nem) szokásai, stílusa? Mi az etikett, mi a normális viselkedésmód Görögországban?
Hát, bár nagyon nem, de egyszer voltam Görögországban 1 hónapig meglátogatni a legjobb barátnőmet, mert ott él.
Tapasztalataim, hogy kb. olyanok, mint az olaszok és a spanyolok, nagyon fontos nekik a család, szeretnek sziesztázni ilyesmik. Viszont a férfiak felsőbbrendűnek érzik magukat a nőknél, persze nem mindegyik, de pl. nem engednek előre stb. plusz mindegyik félistennek hiszi magát... de egyébként kedvesek meg minden, de huzamosabb ideig nem élnék ott. Ott mindenki optimista:)
Lusták, felületesen szívélyesek, kissé ápolatlanok, családcentrikusak, kb. 30-40 évvel ezelőtti ízlésük és gondolkodásmódjuk van.
Nekem szimpatikus, ha egy nép nem szereti annyira a rendet, a teljesítményt és a pénzt, mint mondjuk az északiak, ugyanakkor a görögök hátránya a bunkóság, hangoskodás, megbízhatatlanság, sekélyesség. Aki szeret egy lazább, lustább megközelítést, az biztosan jól érzi magát ott.
tudom hogy ez a kérdés elég régi, de azért írok választ, ha más is elolvassa
Mint a magyarok is mondják, ne általánosítsunk. Félig görög, félig magyar vagyok. Sokat vagyok kint Görögországban. Az emberek nagyok nyíltak, kedvesek. Amikor én felvételiztem a fél város felhívott, hogy hogy sikerült. Mindig vendégül látnak engem, főleg az idősebbek. Elég hangos nép vagyunk mi, ami a szívünkön az a szánkon.Dolgos emberek vagyunk(legalabbis a tobbség) viszont a tanulásban néha lusták, de az intelligenciánk az megvan.:) És hogy koszosak???!!! Ha látnád hogy a nők mennyit talarítanak!!! egész nap. Viszont a férfiak felsőbbrangúnak érzik magukat, de gondoskodnak a családról. ÉS HA EGY GÖRÖG EMBER VALAMIT KÍNÁL NEKED(élelem) AZT NEHOGY VISSZAUTASÍSD!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!