Ha a baráti körömről készítek fotókat, persze az ő tudtukkal és azt felteszem egy közösségi oldalra (teljesen átlagos, mindennapi képek) akkor kérnem kell minden fényképen szereplő beleegyezését?
Szia,
Fotós vagyok és nem kell.
Van egy olyan kategória, hogy "ráutaló magatartás" ami lényegében az takarja, ha nem titokban készítetted a fotót hanem azt az alany látta és nem tiltotta meg (utólag se), akkor az belegyezésnek számít.
Utolsónak:
Nem értek veled egyet. Ilyen bulikon stb. engem nem szokott érdekelni, hogy valaki fotózgat, ha az a kattanása, hát tegye nyugodtan. De tudatosítani szoktam benne, hogy az rendben van ha fotóz, de ha meglátom a neten bármelyik képet, amin felismerhetően szereplek, akkor abból nyaktekerés lesz.
"... Utolsónak:
Nem értek veled egyet. Ilyen bulikon stb. engem nem szokott érdekelni, hogy valaki fotózgat, ha az a kattanása, hát tegye nyugodtan. De tudatosítani szoktam benne, hogy az rendben van ha fotóz, de ha meglátom a neten bármelyik képet, amin felismerhetően szereplek, akkor abból nyaktekerés lesz...."
Ez speciel szabályozás és nem egyetértés kérdése. ;-)
Azonban a második mondat az pont az az eset, amit írtam korábban, hogy ha utólag se tiltja, meg. Szóval ha kattintás után rendelkezel a képpel, akkor a fotósnak az szerint kell eljárnia, de ha ezt elmulasztod, akkor az beleegyezésnek számít már.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!