Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Ha a baráti körömről készítek...

Ha a baráti körömről készítek fotókat, persze az ő tudtukkal és azt felteszem egy közösségi oldalra (teljesen átlagos, mindennapi képek) akkor kérnem kell minden fényképen szereplő beleegyezését?

Figyelt kérdés
2010. jan. 5. 22:45
 1/8 anonim ***** válasza:
91%
Igen, az, hogy tudnak arról, hogy a képet csináltad, még nem jelenti azt, hogy beleegyeznek abba, hogy nyilvánossásgra hozd a képeket, függetlenül a kép témájától.
2010. jan. 5. 22:57
 2/8 anonim ***** válasza:
91%
bizony kell az engedélyük. na ez a gyakorlatban úgy mutatkozik meg leginkább, hogy ha valakinek nem tetszik, akkor leveszed, de jogilag tehát elvileg KELL
2010. jan. 5. 23:01
 3/8 anonim ***** válasza:
91%

Szia,

Fotós vagyok és nem kell.

Van egy olyan kategória, hogy "ráutaló magatartás" ami lényegében az takarja, ha nem titokban készítetted a fotót hanem azt az alany látta és nem tiltotta meg (utólag se), akkor az belegyezésnek számít.

2010. jan. 5. 23:35
 4/8 anonim ***** válasza:

Utolsónak:

Nem értek veled egyet. Ilyen bulikon stb. engem nem szokott érdekelni, hogy valaki fotózgat, ha az a kattanása, hát tegye nyugodtan. De tudatosítani szoktam benne, hogy az rendben van ha fotóz, de ha meglátom a neten bármelyik képet, amin felismerhetően szereplek, akkor abból nyaktekerés lesz.

2010. jan. 6. 07:57
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Egy körömről akarsz fényképet csinálni?
2010. jan. 6. 10:34
 6/8 anonim válasza:
Szia!Nálunk is sok baráti fotó készül,főleg ha bulizunk,de van spontán is.Soha nem tettem fel úgy hogy nem kérdeztem volna meg a képen szereplőket,mert lehet hogy nem díjazná vagy épp nem tetszik neki az adott kép.Minden képen kérd ki a véleményt előtte.
2010. jan. 6. 13:36
 7/8 anonim ***** válasza:

"... Utolsónak:

Nem értek veled egyet. Ilyen bulikon stb. engem nem szokott érdekelni, hogy valaki fotózgat, ha az a kattanása, hát tegye nyugodtan. De tudatosítani szoktam benne, hogy az rendben van ha fotóz, de ha meglátom a neten bármelyik képet, amin felismerhetően szereplek, akkor abból nyaktekerés lesz...."

Ez speciel szabályozás és nem egyetértés kérdése. ;-)

Azonban a második mondat az pont az az eset, amit írtam korábban, hogy ha utólag se tiltja, meg. Szóval ha kattintás után rendelkezel a képpel, akkor a fotósnak az szerint kell eljárnia, de ha ezt elmulasztod, akkor az beleegyezésnek számít már.

2010. jan. 6. 13:38
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy ezt a "ráutaló magatartás" dolgot nem én találtam ki, hanem benne van az MTI fotós szerződésben is.
2010. jan. 6. 13:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!