Aki cigizik és eldobja a csikket, az miért teszi? Lustaság, menőség, vagy éppen mesze van a kuka?
Igazából nem a hamu okozza a gondot, hanem a csikk, aminek a szűrő része több év alatt bomolhat le és tönkreteszi a talajt, plusz ugye az eldobott csikk tüzeket is okozhat (egyik szomszédunknak kigyulladt az erkélye, mert az elpöccintet cigi nem ment olyan messzire).
A csikk nem eshet ki belőle. A szag már más kérdés,a fém azért jó mert magában tartja a szagokat, (van egy pipadohányos dobozom, ami 5év után is megőrizte a dohány illatát. A szagok eltüntetésére most a Wunderbaum ugrott be, hogy abból vágunk le és ragasztunk bele egy darabot. tudom ez már kezd túl bonyolult lenni, de szerintem rákapnának az emberek, ha jó marketingje lenne.
Az osztogatás jó ötlet, sőt nálunk ugye csinálják is, de ugye amiért az ember nem fizet, nem is fogja értékelni, tehát a vásárlást kellene előtérbe hozni.
"A csikk nem eshet ki belőle."
láttál te már csikket? nem tűnt fel, hogy kevesen szívják füstszűrőig? és még akkor is marad rajta hamu a papírból. meg elnyomi, hogy nyomja el?
"A szag már más kérdés,a fém azért jó mert magában tartja a szagokat..."
ha a hamut nem tartja magában, akkor a szagokat sem... mellékesen, az, hogy belül büdös marad, az nem jelenti azt, hogy kint nincs szaga. mellékesen a dohány az egyik létező legerősebb szag ami létezik. azt te wunderbaummal el nem nyomod. (mellékesen járkáljál te műfenyő szagúan...)
legközelebb olyan dolgot próbáljál meg megreformálni, amiről fogalmad is van valamennyi...
ha nem írod le, hogy nem dohányzol, akkor is leesett volna. barátnőmnek is van ilyenje, az is használhatatlan, ő több ezerért vette, és abból is kijön a hamu, hát az 500ft-osra nem is vagyok kíváncsi. szerintem ilyet csináltatni kéne. :D amúgy nekem nagyon tetszik, és több mint 20 éve van ilyen...
végül annyit fűznék hozzá, hogy vannak a kulturált dohányosok, és a kulturálatlanok. az elöbbiekkel nincsen probléma, az utóbbiak meg nem használnának ilyet.
inkább a kulturált dohányzást kéne propagálni.
utcán úrinő nem dohányzik, én pedig próbálok úrinőként viselkedni :D
mondjuk egy parkban, ha leülünk sörözni este, akkor igen, de ugye akkor keletkezik üres doboz, abba dobjuk.
Aki mindenképp szeretne valami zsebhamutálat, annak két ötletet tudok adni, mind a kettő tuti és olcsó.
-Tarts meg egy üres cigisdobozt, és minden nyomkodás nélkül tedd bele a csikket. Levegő hiányában nem fog tovább égni; ha hajgumit teszel rá függőlegesen, nem fog kinyílni és szaglani, sem hamu kiszóródni. Bár az úgy nem olyan sok van, mintha elnyomkodnád. Én használtam ilyet itthon, ha később akartam elszívni a cigit, beletettem és pont ugyanolyan volt amikor kivettem később, és meggyújtottam. Hordozásnál mondjunk ajánlott is lenne naponta üríteni, meg elfordulni vele, mert gondolom ez nem lesz divat.:)
-Végy egy félliteres flakont, vagy kisebbet, ha van. Töltsd félig vízzel. Ha elszívtad a cigit, beledobod. Ez ellen azt lehet felhozni legfeljebb, hogy lötyög, mást nem...
a flakon tényleg praktikus, és nem szaglik, de kegyetlen ocsmány látvány :D
én itthon egy nagy 5l-es vízzel teli kannában tartom a csikket az erkélyen, szóval tudom miről beszélek :D
:) Igen, tudtam, hogy bele kellett volna írnom a következőt:
Vannak nem átlátszó flakonok. Energiaitalokból többfélét is látok minden nap(coop bolt). A "hell"-nek pedig kifejezetten jól is néz ki a flakona.
Teljesen igazatok van, aki már hajlandó lenne használni a zsebhamust, az most se dobja el a csikket.
De akkor mit kellene tenni, a sok csikkdobáló ellen?, és ahogy előttem írták ezek általában középkorú nők, illetve azért vannak fiatalok, de annyira nem jellemző.
Tehát menjek oda hozzájuk és szóljak rájuk, szépen vagy inkább erélyesen, csakhogy ugye nem dohányzom, ezért magasról tesznek arra amit mondok, de nem lehet elmenni mellette szó nélkül.
Valakinek valami ötlete?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!