Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Aki cigizik és eldobja a...

Aki cigizik és eldobja a csikket, az miért teszi? Lustaság, menőség, vagy éppen mesze van a kuka?

Figyelt kérdés
Lenne egy ötletem ennek a problémának a megoldására.
2011. jún. 7. 23:36
1 2 3 4
 1/33 anonim ***** válasza:
Egyik haverom azért, mert "úgyis vannak, akiknek az a dolga, hogy összeszedjék". Bár egyszer rávágtam a kezére - én is cigizek, de akkor inkább úgy, hogy pont kukához érjek, mire elfogy. Vagy cipelem húsz métert. :/
2011. jún. 7. 23:48
 2/33 anonim ***** válasza:

Ha magam vagyok lustaságból, ha mással vagyok menőségből. "nédd csak milyen messzire pöckölöm"

Na lássuk az ötletet.:)

2011. jún. 7. 23:52
 3/33 anonim ***** válasza:
100%

Mert ekkora parasztok. Én is dohányzom, de elvből még utcán se nagyon gyújtok rá, mert szerintem nem etikus (én se szeretem, ha valaki cigizik, amikor előttem megy, meg fúj a szél, hamuzik, és valakinek a hajában landol, a gyerekekről nem is beszélve). De eldobálni az szerintem mindennek a teteje.

Ez egyfajta élvezeti cikk, lehet kultúráltan dohányozni, de sajnos pont azok miatt van szükség mindenféle korlátozó rendelkezésekre, akik erre nem képesek (pl aki rágyújtott eddig minden további nélkül a tömött buszmegállóban)

2011. jún. 7. 23:54
 4/33 A kérdező kommentje:

Nos az ötlet nem új keletű, csak most voltam egy hulladékgazdálkodásos előadáson, és aki az előadást tartotta, mondta, hogy ajándék zsebhamutartót szoktak adni mintegy reklámként.

Nos innen jött az ötlet, hogy divatot kéne csinálni belőle, meg a cigaretta tárcából is, hisz mindegyik csikktartó is a maga módján. Mivel egyszerű dobozkákról van szó, ezért lehet díszíteni, matricázni, mágnest tenni rá, hogy mindenkinek illeszkedjen az egyéniségéhez.

Most divatosak a retro dolgok, hátha ez is bejönne, és úgymond stílusosan dohányoznának a dohányzók. (egyébként nem dohányzom)

Ja igen és a dolgok amiről beszélek:

[link]

[link]

Mondom ezek nem új dolgok, de ha vevők lennének rá az emberek, akkor érdemes lenne velük komolyabban foglalkozni, divatot teremteni, így egy kicsit teszünk a környezetért, és egyúttal stílusosak is leszünk.

Na mit szóltok?

2011. jún. 8. 00:10
 5/33 anonim ***** válasza:
én akkor szoktam eldobni, ha sietek és nincsen a közelben kuka. ha van időm kukát keresgélni, akkor oda dobom.
2011. jún. 8. 00:11
 6/33 anonim ***** válasza:
Én már megoldottam régen. Vagy tíz éve szabadalmaztattam az úgynevezett "Nyaki Bagótál"-at. Ez egy olyan nyakba akasztható, pattintósan zárható fedelű fém hamutál, amelyik a szegycsontom és a hasam közötti területig lóg le. Utcán, vízparton csak ebbe hamuzom és ebben nyomom el a csikket.
2011. jún. 8. 00:12
 7/33 anonim ***** válasza:

"vagy éppen mesze van a kuka?"

ha nem a belvárosban vagy, vagy valami forgalmasabb csomóponton, akkor nincs kuka. az a pár darab, ami meg van, az a megállókban található...

2011. jún. 8. 00:16
 8/33 anonim ***** válasza:
Szerintem az ötlet hülyeség, a csikk büdös, nem viszem magammal. Inkább továbra sem dohányzom utcán, vagy ha igen, akkor keresek egy kukát.
2011. jún. 8. 00:18
 9/33 napietus ***** válasza:
én nem dohányzom az utcán, szerintem nem illik. a csikket szétdobálni meg bunkó dolog, és igénytelenség. olyan, mintha a csokipapírt szórná szét valaki. amit linkeltél, az egyébként nagyon ügyes találmány :)
2011. jún. 8. 00:19
 10/33 A kérdező kommentje:
Úgy olvasom valaki már használja, annak gondolom már bevált. De akik még dobálják el a csikket, azok ha olyan egyszeri 500ft kiadást jelentene, és utána nem kellene kukát keresni, (csak mikor megtelik) azok kipróbálnák?
2011. jún. 8. 00:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!