Aki cigizik és eldobja a csikket, az miért teszi? Lustaság, menőség, vagy éppen mesze van a kuka?
Hol lehet ilyen cuccot szerezniii??? Én zacskóba dobálom, ha nincs kuka, de néha kiszóródik és sikálhatom ki az egész táskámat. Meg illatosíthatom, hogy ne olyan szagú legyen, mintha az egész táska lenne a hamutartóm. Eldobás elvből se jöhet szóba, főleg mióta ismerek pár kisgyereket, akik szeretnek mindent felszedni a járdán, rágógumit, csikket...
Különben meg tényleg lehetne népszerűbb. Ha minden dohányosnak (nekem is) normális, hogy bárhová megyünk, cigi és öngyújtó van nálunk, akkor legyen a hamutartó is normális, hogy van...
A van egy jó pár netes oldal ahol vehetsz:
pl: [link]
De úgy gondolom, ilyen Inka, Inti boltokban valószínűleg kapható, bárhol ahol vízipipát dohányárut tartanak.(még nem jártam utána, mert én is csak ma hallottam róla). De ahogy magam körül szétnézek, van ilyen kis retro fém cukorkás dobozkám is.
[link] ilyesmi, ez is zárható, és fém.
Múltkor láttam 100ft-osban marihuána tárcát, rá is volt írva, jól néztek ki.
ma 00:47-nek.
Igen tudom nem mai dolgok ezek, de akkor használták őket, és valószínűleg bevált.
Amikor megnéztem először a képet a zsebhamutartóról, én is azt hittem, hogy van benne tükör, de lehetne benne, hiszen van neki hely, és ameddig tiszta addig tükörként is funkcionálhatna.
A csikket egyébként nem szoktam eldobni, utcán is csak a saját utcánkban gyújtok rá, mikor leszállok a villamosról. Majdnem a házunk előtt van egy tipikus bkv megállós kuka (hogy került oda? :D), pont végzek vele, mire odaérek, így a kapun sem kell bevinnem a csikket.
Elfele menet nem gyújtok rá, tudom, hogy zavarna sok valakit a villamoson.
Ha van a közelben utcai hamus, akkor oda dobom, de ha nincs, akkor keresek valami csatornát, és oda, az azért általában mindenhol van. Illetve ha mondjuk barátokkal strandolunk, akkor is meg szoktuk oldani, kinevezünk egy üres cigisdobozt vagy sörös/üdítős dobozt csikktartónak, és mehet abba. A dobozt meg a végén kidobjuk persze. De ahogy megfigyeltem, ezt minden kulturált ember így csinálja, maximum tiniktől szoktam látni, hogy strandon, kiránduláson szétdobálják a csikkeket meg a szemetet. Mármint a tahóbbik fajta. Na most, aki meg ilyen tajparaszt, az nem fog magának zsebhamutartót sem venni, mert magasról tesz rá, hogy szemetet hagy maga után. Nem olyan régen pl. barátaimmal voltam szalonnát sütni, tőlünk pár méterre egy tini társaság ugyan ezt csinálta. Ők mentek el hamarabb, és akkora disznóólat hagytak maguk után, hogy hihetetlen, nem csak csikkeket, de sörösdobozokat, papírzsepit, csokipapírt, meg mindent, pedig ott volt mellettük a kuka.
Szerintem akit gyerekkorában megtanítottak rá, hogy a szemetet a kukába kell dobni, az a csikket sem fogja szétdobálni, ha van módja kidobni valahova.
Mondjuk ez a zsebhamus sem hülyeség, csak nálam nem hiszem, hogy beválna, mivel én mindig mindent otthon hagyok. Kb. két napig lenne a táskámban, utána kivenném elmosni, és már tuti hogy elfelejteném visszarakni.
ne lelkesedjetek annyira.
nekem volt ilyenem, teljesen használhatatlan.
nem zár rendesen, nem csak a hamu, de még a vágott dohány maradék is kijön belőle, a szagról nem is beszélve...
a zsebre rakod, az külön waterloo, mert feltapad a hamu a tetejére és a következő kinyitáskor terít mindent a környezetében.
létezik rendes, övre akasztható, légmentesen záródó hamus, eddig csak egyszer láttam, Münchenben egy "germán félisten" oldalán, de ő ajándékba kapta és nem tudta megmondani, hogy honnan lehet szerezni.
ami 500 ft-be kerül, az kb. annyit is ér... ez meg még annyit sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!