Siketeknek hogyan tanítják meg, hogy ha finganak akkor annak hangja is van?
"Magyarok mitől olyan sérültek, hogy mindent támadásnak vesznek?"
nekem van egy tippem. vagy mert valami szarkeverő válaszolt rá, vagy meg valami túlérzékeny homokos.
amúgy nem minden magyar ilyen, szerintem nagyon érdekes a kérdés, és engem is érdekel :):):)
Mind a kérdezőnek, mind a válaszadónak:
1. A kérdésfeltevésnél már hiányosság van, ugyanis nem mindegy: az illető
1/a) csak siket, vagy
1/b) néma is (siketnéma).
Szorosan értelmezve a kérdést az illető csak néma. Ez esetben pl. bszélni tudhat, ehhez automatikusan tapad annak a felismerése, majd megismerése,milyen uton-módon keletkezik a hang ( a saját hangja) majd a hang általában.
A saját hang keletkezése közben is van - a létrehozott rezgésnek - nem csak füllel, hanem más idegi érzékelőkkel létrejövő észlelése. A hangszálak "mozgását, ha kellő erősségű a levegő kiáramlás, egyértelműen lehet érezni.
A feltett kérdésben szereplő jelenségnél ugyancsak gázkiáramlás történik és ha a körülmények olyanok (nyomás,sebesség,mennyiség,rezgőképes testrészek)akkor a keletkező hang, a folyamatban résztvevő szervek idegeiben a mozgást érzéketeti. Ha lehet a sikettel kommunikálni, akkor felismertethető vele, hogy érzékelhető mozgás esetén hanghatás is van.
Nem folytatom...ha a hallás-sérülttel a hang mibenlétét felismertettük, akkor egyidejűleg ennek a hangnak a létét is felismertethetjük vele. Nehezebb a helyzet az u.n. "galamb-eregetéssel", ott ugyanis épp a "hanghatás elkerülése" a lényeg.
Nem mondtam, hogy gyagyások.
Siketnéma csak az aki nem tud beszélni biológiai okokból vagy az akivel nem foglalkoztak eleget és azért nem tud?
De az érdekelne, hogyan tanulják meg, mikor éppen fingik akkor közlik vele de gondolom ez egyéni ki így ki úgy.
Köszi a válaszokat :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!