Hol beszélik nagy számban, esetleg tanítják is a magyar nyelvet Magyarországon kívül?
Figyelt kérdés
A Kárpát-Medence országait most ne vegyük, ott egyértelmű a dolog.2011. júl. 17. 21:21
1/11 anonim válasza:
Ha a környéki országokat nem vesszük figyelembe akkor sehol nem tanítják a magyar nyelvet..Vannak országok ahol vannak magyar közösségek,de ott sem tanítják,hiszen ők már tudnak magyarul..A magyar nyelv nem igazán könnyű,és felkapott nyelv
2/11 anonim válasza:
Én úgy tudom, hogy Izraelben több helyen is tanulják/tanítják. Hogy miért azt nem tudom, anyumtól hallottam.
3/11 anonim válasza:
Talán mert itt akarnak beépülni.
4/11 anonim válasza:
Nem egy mongol egyetemen van magyar tanszék, a magyar nyelvi kuzusok állandóan teltházasak.
5/11 anonim válasza:
Nem beszélik nagy számban sehol, és legfeljebb egyetemeken tanítják, kb. úgy, ahogy egy magyar egyetemen is van cseh vagy skandináv szak, úgy külföldi egyetemeken is van magyar szak.
6/11 anonim válasza:
21:35
A "sehol sem" elég elhamarkodott állítás.
7/11 anonim válasza:
22:47
Rengeteg izraeli diák tanul Magyarországon, főleg az orvosi egyetemen. Lehet, hogy ők készülnek ilyen kurzusokon.
8/11 anonim válasza:
Emlékszem nálunk az egyetemen a japánokat tanították magyarul :) Kivitték őket a piacra hogy éles helyzetbe gyakorolják a nyelvünk. Nagyon helyesek voltak :)
9/11 anonim válasza:
Nem az a kérdés hogy itthon tanulnak -e magyarul,hanem hogy bárhol a világban tanítják-e a magyar nyelvet..
Én erről nem hallottam,hogy bárhol a világban tanítanák..Izraelben is voltam és ott sem volt jellemző(pedig 2 évet éltem kint)
10/11 anonim válasza:
A berlini Humboldton, a müncheni Lajos Miksán és a Bécsi Egyetemen is van "Hungarologie" szak, ami a magyar nyelvvel és kultúrával foglalkozik, és nem a finnugor szakon belül, hanem ez egy külön szak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!