Magyarországon létezik olyan ( Magyar ) ember akiben nem lakozik rasszizmus és el tűri esetleg kedveli a Roma származású embereket?
szerintem : sok lakozik, csak ők csendesebbek
Mert mit is üvöltözzenek: nem vagyok rasszistaaaa!
Nem.Csendben teszik a dolgukat, és nem származás szerint kapcsolódnak az emberekhez. Valami szeretet, megértésszerű van jelen az életükben. Én is ilyen vagyok.
-anna
Kérdésre a kérdés: ez most mire fel?
Tételezzük fel, hogy ahol laksz, beköltözik egy másik népcsoport. Folyton - folyvást hangoskodnak, verik a gyerekedet, a rendőrség is tehetetlen velük szemben, mert annyi bűncselekményt követnek el, hogy nem tudnak mindenkivel foglalkozni, arról nem is beszélve, hogy a rendőröket is verik. Te becsületesen dolgozol, ők meg akkor sem, ha felkínálják nekik a munkát, de persze segélyért mennek.
Nem azért, ha ha valakik így viselkednek, akkor te ezt szó nélkül tűrnéd? Arról nem is beszélve, hogy téged is megfenyegetnek és nem egyszer betörnek hozzád?
Amit én írok, az sajnos nem kitaláció és nem hiába mondják ezt a cigányokra.
Ettől függetlenül én is ismerek rendes embereket köztük, a gimis osztálytársam pl. ilyen volt, akivel nyugodtan szóba lehetett állni, a tanulás mellett még dolgozott is és színházi előadásokra is eljárt. Ez sem kitaláció és még az sem, hogy ő is letette a jogsit és nem készhez kapta. Igen ám, de sajnos, ő a kisebbség közte.
Amúgy meg: az emberek nem előítéletesek, én akikkel beszéltem, a tapasztalatuk alapján lettek gyűlöletesek, pedig köztük csak egy - két ember volt gárdista, a többi meg úgynevezett liberális szemléletűek.
Én csípem őket. Szépek a meséik, a dalaik, jók a táncaik (ezt nem általánosításként mondom,nem minden magyar főz jó pörit sem... :-P)
Csak akkor ijedek meg, ha egy embertársam hangosan kiabál, szidja az anyámat vagy a felmenőimet, megátkoz, szemetel a buszon és haragszik, ha nem adok neki cigit vagy nem emelek ezrest a homlokomhoz. Ha ilyen emberrel találkozom, akkor mérges vagyok. Akkor is, ha szőke, kék szemű vagy vörös és szeplős, de akkor is, ha épp úgy nézne ki, mint én. Talán akkor még jobban, mert engem égetne vele... :-)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!