Siketeknek hogyan tanítják meg, hogy ha finganak akkor annak hangja is van?
Ebben mi a sértő?
Érdekelne ez a dolog, de gondolom kiskorban tanítják meg. Nekem is megtanították, hogy emberek közt fingani ciki, nem vettem sértésnek.
huu, nagyon érdekes kérdés.
szerintem alapvetően elmagyarázzák nekik is, mint a gyerekeknek, h társaságban nem illik pukkantani.
szerintem sincs probléma az ilyen kérdésekkel, elvégre mindenkit érdekelnek az ilyen típusú kérdések.
Elvileg mindent ugyanúgy tanulnak meg mint egy nem-siket társuk, csupán nem hallásra építve, hanem a szájról olvasás vagy a jelnyelv segítségével elmagyarázzák neki, hogy attól hogy ő nem hallja, az még mást zavarhat. Minden olyan hangra, mely a környezet megzavarásával jár, már kiskoruktól kezdve felhívják a figyelmüket, így érezve a rezgést (a torokban, gégében, test más pontjain)érzik mennyi a megfelelő és szabályozni tudják a hangerejüket.
most becézgessem, mint a kismamák az emésztés folyamatait? akkor jobb? vagy orvosi szóval írjam? a szellentés az gusztustalanabb szó mint a fing, ha arra gondoltál volna még.
de tényleg érdekel, milyen kultúrált szavak vannak erre!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!