Mit jelent az, hogy egzisztencia?
Úgy értem, nem a lexikoni leírása érdekel, hanem az ami neked, neked és neked is (vagyis hétköznapi embereknek) így különösebb utánagondolás nélkül beugrik?
Ha például egy ismerkedős oldalon azt olvasom, hogy
"Legyen saját egzisztenciád!",
akkor az illető mit ért ezalatt, egészen pontosan milyen dolgokkal kell rendelkeznem?
Jó jó, tudom, hogy anyagiakról van szó. A mértéke a kérdés leginkább.
Tehát azt jelenti, hogy legyen munkám, házam, bútoraim, kocsim, tudjak költeni kajára, ruhára, utazásra, rezsire különösebb erőfeszítések nélkül?
És ha én ezt mondjuk olyan 5 év múlva érem el, akkor egzisztenciát tekintve addig nulla vagyok? (Őszintén írjátok le mit gondoltok, nem fogok harapni, csak érdekel!) Vagyis ha jelenleg inkább a szüleimmel élek, mert így együtt jobban kijövünk (ők is és én is) gazdaságilag és magam is többet tudok félretenni, hogy előbb megteremtsem a saját, önálló biztonságomat, akkor nekem még nincs saját egzisztenciám?
Vagy vannak az egzisztenciának szintjei?
Ma egyedül nem tudnék még mindent megvenni magamnak biztonsággal. De valakivel, akinek hasonló nagyságú vagy csak feleannyi megtakarítása van, mint nekem, úgy már közösen élhetnénk anyagi biztonságban.
Ez tekinthető-e valamiféle egzisztenciának? Vagy ez már másokból való élést jelent?
Magyar ertelmezese = megelhetes.
Tobbi nyelven, valami/valaki van.
Egzisztencia = élettér
Ez a legpontosabb meghatározás.
Biztos egzisztencia nem létezik. Biztos munkahely nem létezik. Önmagadat sose tudod eltartani.
Ellenben egy parasztember, állattenyésztő mindig minden szükségletét megtermeli, sőt, másik 5 "biztos egzisztencia" városi léhűtőt eltart. Érdemes lenne rájuk is gondolni néha.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!