Van e joga egy áruház/kisbolt biztonsági őrének ok nélkül belenézni a táskámba? Van ahhoz joga hogy a kezébe vegye?
Ismét a végzett biztonsági őr vagyok.
Személyiségtorzulás sajnos nagyon gyakran előfordul. Én sem jó szántamból végeztem el, hanem kényszerűségből. 2 éve vagyok munka nélkül és sehová nem vettek fel, talán most valami van kilátásban, de pont ezzel a végzettséggel összefüggésben.
Alaphangon ez az állás nem is az én személyiségemet tükrözi. Középfokú pénzügyi végzettségű lennék, és úgy gondolom nem is rosszul. De sajnos itt ma abszurdisztánban nem jutsz semmire kapcsolatok nélkül. Meg amúgy is azt mondják, hogy az én szakmám női szakma. Én meg férfi volnék.
A témához kapcsolódóan valóban nem köteles megvárni a rendőrt sem. A rendőr, ha úgy gondolja az őr beszámolója alapján, akkor utána megy az utcán az illetőnek és ott igazoltatja, illetve felszólítja a csomag tartalmának átvizsgálására.
Azt felejtettem el mondani, hogy a vonatkozó törvény alapján tetten érésnek minősül, ha az őr személyesen látja az eltulajdonítást és az is, ha kamera látja ugyanezt, hiszen a kamera mögött is hús-vér személy ül. A biztonsági kapu, ami állandóan csilingel, ha kell, ha nem tettenérésnek minősülhet, de csak csomagátvizsgálás után, viszont ilyen esetben, mivel alapos a gyanú, hiszen csilingelt a kapu, célszerű együttműködni, mert bekísérés lehet a vége. Igaz, hogy az meg sokszor azért csilingel, mert a kedves pénztáros kolléga nem megfelelően hatástalanította a lopásgátlót, ezért is szokott olyankor sok őr nagyon udvariasan odamenni, blokkellenőrzést kérni, nehogy benézze a dolgot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!