A magukat feministának valló nők, hogyan viszonyulnak a Nőnaphoz?
Milyen érdekes, pedig pont a feministák miatt találták ki a nőnapot :) Szóval nem felesleges, hanem azt mutatja, hogy becsülik azt, amit tesznek.
De ma már bármit mondhatsz, mindenki csak húzza az orrát.
A nőnap szoci ünnep, a dolgozó nők napja. Nem vagyok feminista és nem szeretem.
Magyar hagyomány szerint Gyümölcsoltó Boldogasszony napját kellene ünnepelnünk, március 25-én.
Ezt csak addig tudod ilyen biztosan,míg utána nem nézel az interneten.Aztán már jóval ködösebb az eredete.
Amúgy köszönöm a válaszokat,a kérdést egy másik "inspirálta":
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__egyeb-ker..
Elöszöris az alapkérdésre válaszolva:
egy úgynevezett "feminista politikus hölgy" azt nyilatkozta a rádióban a nemzetközi nönapon, hogy szégyen az, hogy nönapot kell ünnepelnünk. A nöket minden nap megérdemelné az ünneplés, mert az egyik elöttem szólóhoz hasonlóan én is ugy gondolom, hogy amíg a nök dolgoznak (kényszerülnek), miközben gyereket szülnek, nevelnek, háztartást vezetnek (fizetés nélkül) stb... hadd ne soroljam; ugyanakkor a munkájukért kevesebb fizetést kapnak, mint az ugyanazon munkáért a férfiak.
Másik dolog: nemcsak a nöknek van ünnepnapja, hanem például a termésnek, a kéménysepröknek, a fogápolásnak, vagy éppen a víznek is.
Mindez nem azt jelenti, hogy csak aznap kell ünnepelnünk.
Az ilyenfajta ünnepnapok a figyelemfelkeltésre valóak.
Èn az Èdesanyámnak anyák napja nélkül is viszek virágot; a vízzel a víz napja nélkül is spórolok.....stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!