Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Ha futár szállít házhoz...

Ha futár szállít házhoz valamit, szoktál neki borravalót adni?

Figyelt kérdés
Az árut előzőleg bankkártyával kifizettem.
2011. febr. 11. 12:09
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Én adok és főleg azért, mert tudom, hogy úgy kapja a fizetését, hogy a munkáltató belekalkulálja, hhogy úgyis kap jattot is... És saját magamról tudom, mennyire lehet szeretni egyik pillanatról a másikra azt, aki ad borravalót, amikor nagy szükségem van rá (bár ezt nyilván nem tudja). Ha legközelebb megint ő hoz valamit, figyelmesebb, udvariasabb, segítőkészebb lesz, szívesen nyújt pluszt (mondjuk nehéz dolog emeletre felcincálása, esetleg a lecserélt régit is leviszi, stb.) . Erre lehet mondani, hogy persze, a pénzért udvariaskodik, de nézheted úgy is, hogy előzőleg is adtál neki, és ezért hálás... :)
2011. febr. 11. 18:42
 12/15 anonim ***** válasza:
Ha már kifizettem, akkor nem. De ha helyben fizetem ki neki, akkor igen. Kivéve ha bunkó (mint az, aki a múltkor véletlen a szomszédhoz csengetett be este tizenegykor, aztán leordította a fejem, pedig ő nyomott rossz gombot).
2011. febr. 11. 19:07
 13/15 anonim ***** válasza:
Nem.
2011. febr. 11. 20:11
 14/15 anonim ***** válasza:
52%
Én minden alkalommal adok 200-300 Ft körül.
2011. febr. 12. 23:25
 15/15 anonim ***** válasza:
100%
Futára válogatja... profi csomagküldő cégek futárainak nem igazán. Kajásoknak általában igen. Úgy számolom ki a pénzt, hogy a következő ötszázasig, vagy ezresig felkerekítem, és nem kérek visszajárót. 1490 forintnál esetleg csinálok olyat, hogy egy igazságost, meg három hidast kap...
2011. febr. 15. 01:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!