Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Milyen volt gyereknek lenni...

Milyen volt gyereknek lenni az 1980-as években?

Figyelt kérdés

2011. jan. 15. 21:42
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
100%
A 80-as évek volt a könnyűzene fénykora: Cyndi Lauper, Neoton, Szűcs Judith, T'Pau, Duran Duran...
2011. jan. 16. 23:02
 12/31 anonim ***** válasza:
48%
Gyereknek lenni mindig jó (kivéve az alkoholista szülőket és más hátrányos helyzeteket). Így a 80-as években is jó volt gyereknek lenni. Gyerekként az ember nem is olyan kényes, mint egy felnőtt, így nem fogja fel, hogy körülötte mennyire poshadt, unalmas, gagyi, színtelen világ van, mint amilyenek a 80-as évek voltak Magyarországon.
2011. jan. 17. 03:19
 13/31 anonim ***** válasza:
100%

De, a gyerekek többsége felfogja, hogy körülötte gagyi, képmutató, hazug, kizsákmányoló, vérszívók által mozgatott igénytelen, értéknélküli világ van.

Ezért szórakoznak MOSTANÁBAN a középískolások pl. azzal, h. ki tud minél később leugrani a vasúti töltésről , mert az lesz a f.szagyerek akinek a seggét már pedzette a modony. Nem vicc!Ertékek nélküli, értéktelen,-érdektelen világ van. Úttörönek, énekkarosnak, kiszes akárminek lenni jobb volt, mint a lepusztult gyárakban halálra inni magunkat,a plázában elcseszni összekoldult, (ha!?valóban az) kis pénzüket vagy 14 évesen már csak "félig" szüznek lenni( igen, jóra gondolsz).

Jobb volt olvasni tudni és szeretni, mint szembesülni a 14 éves funkcionális analfabétákkal. Tanár vagyok, tudom miről írok, semmit nem túloztam el, mindennapi ügyek ma már.

2011. jan. 18. 13:35
 14/31 Bányai Károly ***** válasza:
100%
Én 79-es vagyok, és baromira jó volt gyereknek lenni akkoriban. Kis faluban nőttem fel, kevés volt az autó, és a szülők el merték engedni a gyerekeket bandázni. Állandóan a faluban tekeregtünk, bringával, vagy gyalog, maszatosan, félmeztelen. Estefelé mindig fociztunk. Nem volt ennyi agyrohasztó szutyok tévéműsor, videófilm, internet, számítógép, szóval 3 választásom volt. Rendes barátkozás a saját korosztályommal, olvasás, unatkozás. Pár forint volt a fagyi, a tejpor meg valami 50 fillér. Persze főképpen az út szélére kiültetett meggyfákról, meg szilvafákról csemegéztünk, és ezt a tulajdonos sem bánta, mert akkoriban nem volt divat szétlopni mindent, fél kiló meggyet meg senki nem sajnált a gyerekektől, akiknek amúgy is ismerték a szüleit. Aztán rengeteget fürödtünk meg horgásztunk a Duna völgyi öntözőcsatornában, mert tiszta volt még a vize. Az biztos, hogy nyári szünetben nemigen rohadtam otthon, mint a mai gyerekek jó része. Télen meg majdnem mindig volt hó, meg jég, szóval korcsolyázni meg szánkózni jártunk.
2011. jan. 20. 18:13
 15/31 anonim ***** válasza:
100%

76-os vagyok és sokkal jobb volt mint ma a gyerekemnek. Nem voltunk gazdagok, de mivel mindenki kb. egy szinten állt ez fel se tűnt. Elsőben anyukám három hétig hordott a suliba az alatt megtanultam az utat és utána egyedül gyalog jártam. Az én gyerekem ennél jóval idősebb és mégis elkísérem mert féltem, hogy kiktől azt gondolom tudjátok.

A nyarak különösen jók voltak, egyszerű, természetes dolgoknak tudtunk örülni. A nyár nagy részét a nagyszülőknél az üdülőtelepen vagy a folyóparton töltöttem, oda mehettünk ahová akartunk, rengeteget játszottunk, úsztunk és sokat olvastam. A Tüskevárat pl. több mint százszor.

Tv nem volt csak este negyed óra mese, a többi műsor gyerekként nem igazán érdekelt, bár amikor nőni kezdtem az esti filmet már megnéztük.

2011. jan. 20. 21:58
 16/31 anonim ***** válasza:
100%

72-es vagyok,és sokkal jobb volt az én fiatalságom mint most a mai fiataloknak. Igaz nem volt internet,,nem volt mobil telefon,és mégis elvoltunk,ami a lényeg,hogy tudtunk személyesen beszélgetni,ismerkedni másokkal.Akkor a világ nem volt ennyire durva,kemény,és néha undorító.

ahogy írták 10-14 évesen nem a szex volt fontos,hanem a játék az igazi gyerekkor..

14-16 évesen nem érdekelt a politika, az megmaradt a felnőtteknek..Nem volt ennyi erőszak,gyilkosság,és keményen büntették a pedofilokat,gyilkosokat!

Akkor még még butították a fiatalokat ezekkel a valóság show műsorokkal.Inkább egy jó könyvet olvastunk..Mi még élveztük a életet,és nem kellett ehhez gazdagnak lenni,mégis voltunk mindig nyaralni,és tudtunk kirándulni is..szép idők voltak..Kár,hogy elmúltak.

2011. jan. 20. 23:43
 17/31 anonim ***** válasza:
javítok* akkor még nem butította a tévé a fiatalokat..
2011. jan. 20. 23:45
 18/31 anonim válasza:
100%

'80-as vagyok.

Kb. 10 éves koromig nagyon boldog gyerekkorom volt, a szüleimmel és a 2 testvéremmel szinte minden hétvégén elmentünk valahová, pl. kirándulni, Margitszigetre, Hűvösvölgybe, Libegőzni, majálisozni, gyereknapozni, Vidámparkba, Állatkertbe, nyáron strandra, Bp. közeli fürdőkbe, stb.

Néha étteremben ettünk, fagyit, vattacukrot, szívószálas üdítőt stb. mindig kaptunk, pedig 3-an voltunk és a szüleim nem kerestek átlagon felül, BKV-nál dolgoztak mindketten, Anyu menetirányító volt, Apu villamosvezető, később fuvarozó a Duna Mgtsz-nél.

Csepelen nőttem fel a paneldzsungel közepén, suli után és nyáron egész évben lent játszottunk a többi gyerekkel, amíg kicsik voltunk, a játszótéren hintáztunk, csúszdáztunk, homokoztunk, rohangáltunk, stb.

10-15 évesen pedig "bandáztunk" valahol, kosaraztunk, pingpongoztunk, zenét hallgattunk, ha valaki le tudta hozni az óriás hordozható magnóját és össze tudtunk dobni 6 bébielemre :)))

Persze kipróbáltam a cigit is és beleittam a sörbe is 11 éves korom körül, de jó ideig egyik sem fogott meg, így nem az volt a lényeg, hogy cigizzünk és piáljunk.

Aztán 90-ben otthagyták a szüleim a biztos állásukat és vállalkozók lettek, mint oly sokan abban az időben és onnantól fogva vége volt a jó világnak. Reggeltől-estig, hétfőtől-vasárnapig dolgoztak, mégis egyre rosszabb volt minden. Mi elkanászodtunk teljesen, pont a kamaszkorom közepén nem törődtek velem a szüleim a rohadt meló és a pénz hajhászása miatt.

Úgyhogy ebből a szempontból én visszasírom a régi időket. Most már, ha bárhová el akarsz menni 2 gyerekkel, min. 10000 Ft + útiköltség, ráadásul idő sincs rá nagyon, mert már nem 8-4-ig H-P-ig tartó munkaidő van...

2011. jan. 21. 14:34
 19/31 anonim ***** válasza:
100%
Én mai gyerekként teljesen ki vagyok közösítve a közösségből, mert nem vagyok menő, nem olyan témáim vannak mint nekik, meg nem olyan zenéket hallgatok mint ők, nincs bezselézve a hajam, nem járok menő ruhákba. Én nyugodt, és kicsit unalmas vagyok, így nincsenek haverjaim, barátaim se, hát jobb lett volna nekem az 1980-as években gyereknek lenni. Akkor biztos elfogadtak volna ilyennek amilyen vagyok. 15/F
2011. febr. 2. 23:45
 20/31 anonim ***** válasza:
100%
82-es vagyok, de örülök neki, hogy kis gyerek és kamasz akkor voltam és nem most.
2011. febr. 4. 14:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!