Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Hogyan illet viselkedniök 14...

Hogyan illet viselkedniök 14 éves magyar leányoknak a '20-as, '30as, '40-es években?

Figyelt kérdés
Budapesten, más városokban, falukban
2011. júl. 15. 19:19
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Attól függ, melyik társadalmi réteghez tartoztak.
2011. júl. 15. 20:42
 2/13 A kérdező kommentje:
Akármelyikben. Ettől a választól nem lettem okosabb.
2011. júl. 15. 21:20
 3/13 anonim ***** válasza:
7%

Azok lehettek csak a szép idők!

A Horthy-korban a nők még tudták, hogy kuss a nevük.

2011. júl. 16. 09:53
 4/13 A kérdező kommentje:
Kaphatnék normális választ?
2011. júl. 16. 10:33
 5/13 anonim ***** válasza:
24%

Garantálom, hogy akkoriban még egy 14 éves gyerek 14 éves gyerek volt, nem pedig magát legalább 20 évesnek gondoló, cigiző, piás, a szexről (szerinte) mindent tudó semmirekellő. Mondom ezt ugy, hogy én magam is csak 19 vagyok, de a hugom ilyen idős, és elborzaszt, hogy miket mesél az iskolából hazajövet. Persze az én korosztályom sem szent, de én nem emlékszem, hogy ilyen rossz lett volna a helyzet, mikor én 14 voltam.

Ez persze egyedül a szülők hibája, mert amit a szülők többsége csinál manapság, az nem gyereknevelés. Régebben nagyon kemények voltak a szülők, szerintem nem volt olyan, hogy visszabeszélés és hasonlók. Ráadásul akkor sem sokkal jobb a helyzet, ha a gyerekek iskolában vannak, mert fegyelem manapság nincs az iskolák többségében. Ennek persze az az oka, hogy (tanárhiány miatt) a tanárokat gyakran nyugdíjból hívják vissza tanítani, azonban ezek az idős tanárok közel sincsenek felkészítve a mai gyerekekre, ergo a fegyelemnek és ezzel jó eséllyel a normális tanításnak is lőttek.

Abba meg már bele sem merek gondolni, hogy milyen felnőttek lesznek a mai gyerekekből.

2011. júl. 17. 16:30
 6/13 A kérdező kommentje:
Lehetne a kérdésre válaszolni?
2011. júl. 17. 17:07
 7/13 anonim ***** válasza:
21%
Nem gondolod, hogy normálisan kéne leírni a kérdést, és akkor lehetne rá normális választ adni?
2011. júl. 17. 17:52
 8/13 A kérdező kommentje:
Normálisan írtam le a kérdést. Nem tudom, mi kifogásolnivaló van benne.
2011. júl. 17. 18:12
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Nos, bizonyára az én válaszommal sem fogsz sokra menni.

Erre az tudna neked korrekt választ adni, aki abban a korban volt 14 éves.Én csak ötletet tudok adni neked:Keress olyan filmeket, könyveket, amik arról a korról szólnak, azokban választ találhatsz a kérdésedre.

2011. júl. 18. 11:09
 10/13 anonim ***** válasza:
39%

Szerintem a 16:30-as egy normális válasz volt. Én is ezt tudnám csak leírni (én is 19 éves vagyok).

Nem értem, mit vársz pontosan. Illemkönyvet idézzünk neked? Vagy honnan kellene erről tudnunk a választ? Ezt tényleg az tudná megválaszolni, aki az adott korban élt. Te egy 20 éves időintervallumról írsz; tegyük fel, hogy 8 évesen az ember már látja, tisztában van vele, hogy egy 14 évesnek hogyan kell viselkednie. Na, eszerint, ha ezt rátesszük a te intervallumodra, 1912-ben kellett volna születnie annak a válaszadónak, aki meg tudná válaszolni azt, hogy a 20-as években hogy illett volna viselkedniük. Nem hiszem, hogy sok 99 év körüli ember jár fel ide...

2011. júl. 18. 12:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!