Hogyan illet viselkedniök 14 éves magyar leányoknak a '20-as, '30as, '40-es években?
Azok lehettek csak a szép idők!
A Horthy-korban a nők még tudták, hogy kuss a nevük.
Garantálom, hogy akkoriban még egy 14 éves gyerek 14 éves gyerek volt, nem pedig magát legalább 20 évesnek gondoló, cigiző, piás, a szexről (szerinte) mindent tudó semmirekellő. Mondom ezt ugy, hogy én magam is csak 19 vagyok, de a hugom ilyen idős, és elborzaszt, hogy miket mesél az iskolából hazajövet. Persze az én korosztályom sem szent, de én nem emlékszem, hogy ilyen rossz lett volna a helyzet, mikor én 14 voltam.
Ez persze egyedül a szülők hibája, mert amit a szülők többsége csinál manapság, az nem gyereknevelés. Régebben nagyon kemények voltak a szülők, szerintem nem volt olyan, hogy visszabeszélés és hasonlók. Ráadásul akkor sem sokkal jobb a helyzet, ha a gyerekek iskolában vannak, mert fegyelem manapság nincs az iskolák többségében. Ennek persze az az oka, hogy (tanárhiány miatt) a tanárokat gyakran nyugdíjból hívják vissza tanítani, azonban ezek az idős tanárok közel sincsenek felkészítve a mai gyerekekre, ergo a fegyelemnek és ezzel jó eséllyel a normális tanításnak is lőttek.
Abba meg már bele sem merek gondolni, hogy milyen felnőttek lesznek a mai gyerekekből.
Nos, bizonyára az én válaszommal sem fogsz sokra menni.
Erre az tudna neked korrekt választ adni, aki abban a korban volt 14 éves.Én csak ötletet tudok adni neked:Keress olyan filmeket, könyveket, amik arról a korról szólnak, azokban választ találhatsz a kérdésedre.
Szerintem a 16:30-as egy normális válasz volt. Én is ezt tudnám csak leírni (én is 19 éves vagyok).
Nem értem, mit vársz pontosan. Illemkönyvet idézzünk neked? Vagy honnan kellene erről tudnunk a választ? Ezt tényleg az tudná megválaszolni, aki az adott korban élt. Te egy 20 éves időintervallumról írsz; tegyük fel, hogy 8 évesen az ember már látja, tisztában van vele, hogy egy 14 évesnek hogyan kell viselkednie. Na, eszerint, ha ezt rátesszük a te intervallumodra, 1912-ben kellett volna születnie annak a válaszadónak, aki meg tudná válaszolni azt, hogy a 20-as években hogy illett volna viselkedniük. Nem hiszem, hogy sok 99 év körüli ember jár fel ide...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!