Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Mindenhol ilyen piszkálódóak...

Mindenhol ilyen piszkálódóak a 20on éves fiatalok?

Figyelt kérdés

Fél éve dolgozom egy gyárban, és ma már majdnem a kortársaim fele engem piszkál, fenyeget. holott sose egy rossz szóval nem ártottam nekik.

Nem vagyok az a nagyszájú tipus emberke, sőt inkább visszahúzódó-csendes természetű. És még is lenéznek, ki akarnak üldözni a világból.

most már azon gondolkodom, hogy felmondok. de attól félek, hogy más munkahelyen is csak ilyenekkel kerülnék össze.

20/f

2011. jan. 14. 23:03
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Akkor eszerint én is szerencsétlen vagyok amiért gyárba megyek dolgozni? Érettségivel+ OKJ-s egészségügyis szakmával?

Nem mi vagyunk a szerencsétlenek, hanem ez a nyomorék ország, hogy nem ad más lehetőséget.

Nem csoda, hogy sok ember olyan lesz, amilyen...

2011. jan. 15. 00:50
 12/14 A kérdező kommentje:

Igen, 2 műszakban dolgozom, és csak 64-66 ezer forint között kapok fizetést, esetleg a túlórázás néha megemeli. A munkaterülettel nincsen gond, szerencsére a fröccsöntö részlegen nem szakadok bele a munkába. Úgy, szeretek itt dolgozni, legalább is szeretnék.. csak sajnos az ilyenek végett nem tudom nyugodtan végezni a feladatomat.

Újjabban már görcsel a gyomromban megyek be.

2011. jan. 15. 00:50
 13/14 anonim ***** válasza:

persze, hogy csipkelődnek a kis köcsögök :D

oltsd le őket szépen keményen, vagy verd telibe a legnagyobb szájút, onnantól majd befogják a pofájukat

2011. jan. 16. 02:09
 14/14 anonim ***** válasza:

Nem tudom, milyen suliból jöhettél, de általában a gyárakban is ugyanazok a törvények uralkodnak, mint az iskolákban.

Az erősek támadják a gyengéket. Mint mindenütt. Ennyi.

Nem kell ezt túlbonyolítani, túlfilozofálni. Ha a világ legrondább és legügyetlenebb embere lennél, akkor is befogadnának, ha lenne elég szád. És ha te vagy a tökéletes, akkor is ugyanúgy kiszekálnak, ha látják rajtad, hogy gyenge vagy, félsz.

És itt most nem arról beszélek, hogy legyél agresszív, verekedős állat, csak az ésszerűség határain belül védd meg az érdekeidet, állj ki magadért, ne hagyd h eltapossanak. Miért hagynád? Ők is ugyanolyan emberek, mint te! Nem többek, nem kevesebbek!

Az iskoládra meg ne légy olyan büszke, mert a gyárba nem kell más, csak két két, amivel megfogod a munkát és ész, amivel meglátod, mikor mit kell csinálni, hogy gyorsabb legyél (de egyéb érettségi tananyag bizony nem igen szerepel egy fröccsöntő üzemben, hacsak nem meósnak mész).

Neked is alkalmazkodnod kell. Ha mindenki aluliskolázott, és ehhez mondjuk még egy nagy adag taplóság is társul, akkor ezt el kell fogadnod, és ehhez kell alkalmazkodnod.

Ne légy lenéző, nyiss mások felé és védd meg az érdekeidet. Tudom, hogy néha rosszabb az egész mint a Való Villa lelki megpróbáltatásai, legalább is úgy tűnik. De ha rendesen dolgozol és határozott vagy, nagy baj nem érhet. Csak ne félj másoktól, és ne vedd túl komolyan az egészet.

2011. jan. 16. 14:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!