Melyik verzióját i_s_m_eritek a gyermekkorunkban igen népszerű mondókának?
1. Kán kán kacsa p.icsa hátán lovagol a sátán meg a viziló. Szőrös fa.sza van a légynek ha nem hiszed nézd meg ott lóg a falon.
2.Kán kán, kacsa p.icsa hátán lovagol a sátán, meg a gyerekek. Szőrös fasza van a légynek, ha nem hiszed nézd meg, úgy mint ahogy én.
Csak en ismerem ugy hogy
Kan kan kutya fsza hatatn lovagol a satan meg a denever szoros t0ke van a legynek ha nemhiszed nezd meg ugye milyen szep ?
Chirpee Chirpee dallamára:
B*sznak a verebek a gesztenyefán....
egyedül én ismerem úgy, hogy "Kán kán kacsa p.csa hátán lovagol a sátán meg a viziló... Szőrös f@sza van a légynek ha nem hiszed nézd meg itt egy nagyító"
Ennek a tanárok előtti változata (mert nálunk ilyen is volt) "Kán kán kacsa liba hátán lovagol a sátán meg a viziló hej-hó... Szőrös hasa van a légynek ha nem hiszed nézd meg, itt egy nagyító hej-hó"
:D
Nálunk kb 4.ben ment, 2010. környékén, Vas megyében, így:
Kánkán, kacsap...a hátán, lovagol a sátán, meg a viziló.
Szőrös füle van a légynek, ha nem hiszed nézd meg, itt a nagyító.
Pedig aztán mi se voltunk egy elkallódott társaság. Emlékszem, az öltözőben mondogatták az egy évvel kisebbek és mi is megtanultuk és bemászott a fejünkbe öntudatlanul xD
Én úgy ismerem, hogy:
"Kán, kán kacsap*icsa hátán, lovagol a sátán meg a viziló/denevér.
Szőrös töke van a légynek, ha nem hiszed nézd meg, itt a mese vége."
Nem is tudtam amúgy, hogy ennyire sok verziója van. 😂
Én így emlékszem rá:
"Kán, kán kacsa picsa hátán lovagol a sátán, lálálálálá. Szőrös töke van a légynek meg a denevérnek, ha nem hiszed nézd meg, így dalolok én."
(Tolna megye)
És ez mikor volt “sláger”, hanyas években?
Én 25 éves vagyok, de soha életemben nem hallottam ezt, pedig elég sok iskolába jártam…
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!