Miért nem köszönnek az emberek?
Egyetem, fősuli, koli. Ha egy nap hússzor találkozunk a folyosón, hússzor köszönünk egymásnak.
Én viszont olyat tapasztaltam, hogy mentem a boltba, ráadásul nem Tescóba vagy ilyen nagyba, hanem ki sarki abc-be, ahol szinte már ismertek, köszönök, semmi. Ez aztán a bunkóság, és amikor fizettem, akkor se méltattak egy nyomorult köszönönésre. Egyszer tele volt a kezem, és az ajtót térddel nyitottam ki, belépek, mondom, jónapot, nem visszaköszöntek, hanem leordítottak, hogy én berúgtam az ajtót. Ilyenek az emberek.
Én falun nőttem fel, aztán egy városba (nem túl nagy) jártam középsuliba. Távolsági járatos busszal mentem, ahol a sofőrnél kell jegyet venni, tehát köszöntem. (persze sokan ekkor sem köszönnek)
Az volt a furcsa, hogy mostanában elkezdtem Budapestre járni időnként, és ott a BKV buszokon egy üveg vagy műanyag fallal van elzárva a sofőr (ott nem tőle vesszük a jegyet). Nagyon furcsa volt, hogy nem tudtam neki köszönni. Azért ha felém néznek mikor felszállok, akkor legalább biccentek nekik egyet vagy esetleg el is tátogok egy jó napotot.
Én már csak azért is udvarias vagyok a bunkókkal is (általában legalábbis, mert ez hangulatfüggő), hogy megmutassam, hogy én vagyok a kultúrált, ő meg a tahó. Valószínűleg nem érdekel senkit, de engem megnyugtat, hogy nem én vagyok "hülye", hogy udvarias mertem lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!