Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Mit illik ilyenkor mondani a...

Mit illik ilyenkor mondani a kasszásnak?

Figyelt kérdés
Szokásos történet, megyünk a 4 éves kisfiammal a boltba, akinek mondom, hogy csókolommal köszönjön majd az amúgy látványosan 60 éves néninek, aki persze vigyorog, hogy neki nyugodtan lehet sziát. Borzasztóan bosszant, mert nem, nem lehet, mert én mondtam valamit, én vagyok a szülő, neki nem osztottak lapot az én gyerekem oktatásában, ráadásul a gyerekem folyton összezavarodik, már nem tudja, hogy melyik ráncos néninek kell sziát és melyiknek csókolomot mondani, mert nincs rendszer, logika benne, így már inkább nem is köszön, úgyis valaki majd kijavítja. Nekem a tököm tele ezzel, de nem tudom, hogy hogy mondhatnám meg kedvesen, mégis egyértelműen, hogy ha én egyszer azt mondtam ,hogy csókolom, akkor csókolom, és őt nem kérdezte senki.
ápr. 17. 15:45
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
72%

Pedig nem bonyolult. Alapvetően csókolom, ha a nénibácsi megengedi, akkor lehet szia.

(Nem irigylem a férjedet, már ha van még)

ápr. 17. 15:56
 2/17 A kérdező kommentje:
Ó, a férjem kéri ki csak igazán az ilyesmit. Nem jött össze :)
ápr. 17. 16:12
 3/17 A kérdező kommentje:
Egyébként meg nem értem, hogy a férjemnek ehhez mi köze. A gyereket összezavarja és pont. Akinek van gyereke és véletlenül tanítja is valamire, nem csak berakja a sarokba Mauglinak, az pontosan tudja, hogy miről beszélek. Több anyukával is beszéltük, nem egyedi esetek, mindennapos probléma és igen, mikor pont ez a 60-as generáció fintorog, hogy a mai fiatalok már köszönni sem tudnak, akkor abban nagyon nyomósan benne van, hogy például ők maguk is felülírják az alapvető illemtani sztenderdeket is, hiába mondtam valamit én, a szülő. Ez a gond. És igen, ennek eredménye, hogy a gyerekeink már nem mernek köszönni, mert úgyis kijavítja majd a nénike, bácsika, úgysem lesz az úgy jó.
ápr. 17. 16:20
 4/17 anonim ***** válasza:
64%

Elöször is a "csókolom" borzasztó hülye köszönési mód, nem kellene ezt tanítani a gyereknek.

Másodszor az fontos, hogy akinek köszön, annak mi tetszik, a legtöbb ember manapság eleve nem akad fenn ilyen hülyeségeket, másrészt ha egy kisgyerek tegez másokat, az teljesen természetes.

A gyerek NEM azért nem gond majd köszönni, mert mások "összezavarták", hanem mert a csókolomozás kínos.

A mai 60+ os generáció meg az nem lenne gond, ha a gyerek normálisan, napszaknak megfelelöen, vagy sziával köszön, a csókolom neki is kínos!

Szerintem a kasszás teljesen normális volt, ellenben te hisztizel semmiségeken.

ápr. 17. 17:58
 5/17 anonim ***** válasza:
0%
4. Tudod mi lenne kínos? Ha a 4 éves gyerek jó reggelt kívánokkal köszönne.
ápr. 17. 18:24
 6/17 anonim ***** válasza:
29%
Alapesetben te már megmondtad a fiadnak milyen köszönés illik, ezek után nem fogja ezt felülírni egy random idegen ember hiába is próbál jópofizni vele.
ápr. 17. 18:31
 7/17 anonim ***** válasza:
28%
Könyörgöm, mi olyan bonyolult ezen? Megtanítod, hogy mindig magáznia kell az ismeretleneket, aztán ha valaki megengedi a tegezést, onnantól őt, csakis őt, tegezheti nyugodtan. A semmin problémázol.
ápr. 17. 20:55
 8/17 anonim ***** válasza:
86%

1. Ha jólneveltségre akarod tanítani, illik neked is tudni, hogy a felajánlott tegezést nem illik visszautasítani.

2. Mi alapján döntesz te egy felnőtt ember helyett? ha ő nem kér a Csókolomból, joga van eldönteni, hogy milyen köszönési formát vár el.

ápr. 17. 21:33
 9/17 anonim ***** válasza:
56%
#5 A világ maradék részén az a megszokott, természetes.
ápr. 18. 10:51
 10/17 anonim ***** válasza:
64%
Kifejezetten ciki csókolommal köszönni.
ápr. 18. 10:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!