Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Illetlenség/sértő szerinted...

Illetlenség/sértő szerinted valakinek azt mondani/írni, hogy sovány, és többet kéne ennie?

Figyelt kérdés
Persze nem vadidegennek azért, de kérdés nélkül.
2024. júl. 5. 16:18
A kérdező szavazást indított:
Igen
Nem
17 szavazat
 1/9 anonim válasza:
100%

Persze, hogy az. Egy kövér embernek mondod, hogy "jaj Mariskám, ne egyél már ennyit, elég 2 kanállal, így is debla vagy"

Nem.. de egy vékony embert lehet gebézni, stb

Pedig ugyanaz a kettő eset

2024. júl. 5. 16:23
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Igen. Én pocakos emberként régebben úgy gondoltam, hogy a sovány emberek szeretik a testüket, hiszen "jobban" néznek ki, mint egy kövér ember. Szerintem esztétikusabb, és ezt így gondolom a mai napig is. Azonkívül, ha csak nem valami betegség áll a háttérben, szerintem egészségesebb is a soványabb/vékonyabb ember.

Egyszer egy volt, kollegámnak megjegyzést tettem az alkatára a soványsága miatt. Én úgy gondoltam, hogy nem sertődik meg, hiszen egy 45 éves férfiről beszélünk.

Erre ő kifakadt, hogy elege van, mert mi el sem tudjuk képzelni, hogy ő mennyire utálja a vékony testalkatát és hogy hiába zabál, nem bír hízni.

Na mondom, de lennék a helyedben, én aki egy jópofa pohár viztől is képes hízni .

Szóval megsértődhet. Lehet nincs kibékülve a testével ő sem.

2024. júl. 5. 16:42
 3/9 A kérdező kommentje:
Nem írtam, melyik oldalon vagyok...
2024. júl. 5. 16:44
 4/9 anonim válasza:
100%
Mindenki a kérdesedre válaszolt
2024. júl. 5. 16:45
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Igen, illetlenség. Nem tudhatja senki a másikról, hogy miért sovány. Lehet nagyon súlyos betegség is az oka.
2024. júl. 5. 16:54
 6/9 A kérdező kommentje:
#4 Igen, csak volt egy olyan érzésem, hogy a "másik" oldalra képzelnek, de tévesen, valóban semlegesek voltak.
2024. júl. 5. 17:12
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Sose tudhatjuk kinek mi áll az alkata hátterében, ezért sem illik ebbe belekontárkodni ilyen kérdésekkel.

Az más, ha saját maga mondja el.

Mint pl én elmondtam egy barátomnak mi történt velem, ami miatt eltiltottak a sporttól hosszú időre...

Majd mondtam, hogy elkezdtem ismét gyógytorna mellett rendesen fokozatosan visszaszokni a megszokott rutinomra, immár 2 hónapja.

Drasztikusan látványosan alakulok vissza.

Elmondtam mi a célom. S kiderült, hogy ő célja is a fogyás és ugyanannyi minusz kiló. Így illetlen kérdések helyett megkérdeztem, lenne-e kedve együtt csinálni, esetleg egy kis versengést belevinni.

Szóval sose tudhatjuk.

2024. júl. 5. 23:18
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat.
2024. júl. 6. 17:57
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
főleg rokonok szokták izélgetni az embert. nem kell.
júl. 17. 09:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!