Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Minek kell előreengedni a...

Minek kell előreengedni a boltban az ilyeneket?

Figyelt kérdés

Amikor egy anyuka, aki taszítja a babakocsiban az alvó gyerekét beáll mögém a sorba, jönnek a nagyon példás elárúsítók, és előrehívják a megrakott kosarával. Miközben én egy vízzel meg egy sportszelettel várom a kígyózó sor végét, eléggé türelmetlenül, mert kell sietnem vizsgára, csak elfogyott otthon a víz, és nem akarok elkorhadni vizsga közben, így bementem a boltba.

Vagy most is a pepcoban egy C kategória áll be 3al mögém, eléggé jól viseli a gyerek a boltot, egy kicsi kocsival a kezében elvan, mégis a nagy és bölcs idős nő rászól, hogy menjen már előre, mert gyerekkel van. Persze az is fog az alkalmon s fut előre. S én ugyancsak állok egy illatgyertyával, hogy nem hiszem el, hogy mindig kikapok egy ilyent. Még ha nagy kosárral állnék sorba, és látnám, hogy rosszalkodik a gyerek, megérteném. Vagy ha terhes lenne és már nagy hasa lenne, akkor is. De ez... amúgy is, nem kell ok menjenek munkába gondolom.

dec. 10. 09:35
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
18%

Kétség kívül sokaknak elege van már belőle, hogy évek óta nem alszanak a felső emeleti visítástól és dobogástól, mert a gyerek azért van, hogy tomboljon. Meg hogy miután tízmilliókat átpakolnak a zsebedből a háromgyerekes szentfazék család negyedik autójára, az élet még huszonnyolc területén rendesen beléd is törlik a lábukat. Persze ezt kevesen merik így kimondani, de az ilyen kérdésekben érződik, hogy lappang már a társadalmi frusztráció.

Hát igen, az is szar helyzet, amikor kifogy a 10 méter mély kútból az összes víz, amilyen aszályok vannak mostanság. De hogy a vízvezetékből se jöjjön így december tájékán, hát cudar egy helyen élhetsz te...

Ad három: Akik egy szál fityf_szért járkálnak a boltba, és foglalják a sort az egy szál fityf_szukkal, többet rabolják az időt. Lehet, hogy az csak egy percig tart, na de heti tizennyolcszor egy percig. Ennél természetesen kevesebb idő több dolog után egyetlen egyszer fizetni kéthetente, ergo újra kéne gondolni, ki is az, aki feltartja a sort, foglalja a boltban a teret, meg köpködi ott feleslegesen a bacilusát tizennyolcszor egy héten. Feltalálták a hűtőszekrényt, a mikrót, a tartós tejet, sőt, ma már olyan kenyér is van, ami hónapokig nem szárad meg. Nincs indok arra, hogy naponta le kelljen szaladgálni a boltba egy szál fityf_szért.

dec. 10. 18:24
 12/24 A kérdező kommentje:

"Kedves" 11, neked semmi közöd, hogy ki milyen mennyiségű árúval áll egy express kasszához a SORBA. Fetalálták igen a hüttőt, de én ha 21x akrok menni boltba, annyiszor fogok. Főleg ha nem vagyok hajladó olyan kenyeret enni amiben kitudja mi van hogy egy hónapig eláll. Te mérgzd magad nyugodtan, sőt,csak jobbá teszed a világot. Egy vízzel aztán én is millió időt felveszek. Remélem, hogy te is majd oda fogsz kerülni, hogy minden vágyad az lenne, hogy beleigyál a kedenc ásványvízedbe, és tudni fogod, hogy 5 órát nem mész majd haza, és kiszáradsz ott heyben, mert két hete voltál vásárolni és csak egy "fityf_szért" ne fogsz bemenni, mert hát minek azt. Csak fenntartod a sort. Szegény eberek, akik végivárják azt az 1 percet. Megsúgom, ha 2 hetente mész vásárolni, hódzier, hogy 2 óra el fog telni vele, mert mire végignézel mindent és a szallagon míg végighúzza a szerencsétlen elárusító etelik az Főleg, ha neadjisten 2boltot ejtesz meg, mert az egyikben nem kaptál mindent ami kell. Az iyen emberek is ugan úgy b@sszák a szemem, mert tudom, hogy 2 óra amíg el tudják pakolni a cuccaikat, így inkább csak elkerülöm azt a kasszát, ahol ők ott vannak. És nem pofázok itt, hogy szégyeljék magukat, hogy így vásárolnak be. Tégy te is úgy.

UI: 15 db sportszeletes vásárót kívánok eléd a sorba, vagy értelmet, bár az utóbbi reménytelen, tudom sajna.

dec. 10. 21:23
 13/24 anonim ***** válasza:
0%

K@rva nagy gondjaitok vannak.

Empátia nulla, konkrétan.

dec. 10. 22:09
 14/24 A kérdező kommentje:
#13, jaa nagy gond. Ahogy én is kiállom a sort, ők is állják ki. Vagy ha előreküldik mondják meg, hogy van idejük, ne álljanak be nagy kosárral mindenki elé. Mindenkinek biztos van jobb dolga mint megvárni míg megkapja a vonalkódot minden terméken és közbe veszekedik a gyerekkel hogy adja oda a kicsi kocsit, hogy fizesse ki. Pl nekem, hogy sietek vizsgára vagy órára. Főleg, hogy nem szeretek késni, de néha még kell értsem azt a vétket, hogy befutok egy üzletbe, hogy vegyek valamit, hogy ne ájuljak ki a padból a cukorbetegségemnek köszönhetően. :)) Én empatikus vagyok, de ez már nem empátia. Vagy hagyja otthon a gyereket, vagy legyen türelmes, és ő empatikus másokkal szembe.
dec. 11. 00:48
 15/24 anonim ***** válasza:
19%

Ha sietsz menj a legközelebbi kisboltba.

Ott biztos nincs sor.

Amúgy ott kellene szólni, hogy bocsi ne haragudj, csak egy vizem van, sietek.

Gondolom ott hallgatsz mint tetű a vár alatt, miközben az anyuka nem tudja, hogy esetleg gond, hogy előre ment.

De itt könnyebb haborogni, ja.

dec. 11. 06:22
 16/24 anonim ***** válasza:

Fhuh, de felb..... szott.

Én otthagytam volna a terméket. Az egy szem illatgyertyádat máshol is meg tudod venni, a flakon vizedet is.

Az eladónak az a dolga, hogy kiszolgáljon, nem az, hogy erkölcsből leckét adjon.

Meg mi az, hogy más eléd állhat, csak mert gyereke van? Én megmondtam volna, hogy vagy mögém, vagy most húzok el innét, ha már nem hajlandók kiszolgálni. Plusz a panaszkönyvbe is beírnék, nyilvánosan is megírnám.

A sokadik panasz után a boltvezető talán a körmükre nézne és nem hagyná a dolgozóinak előreengedtetni másokat.

dec. 17. 17:55
 17/24 anonim ***** válasza:
Ja, meg mert látják, hogy nő vagy. Egy erős férfival nem mernének így cseszekedni.
dec. 17. 17:57
 18/24 anonim ***** válasza:
Kérdező, tényleg csak nyelvészeti szempontból érdekel, a szóhasználat miatt: romániai vagy?
dec. 18. 07:30
 19/24 anonim ***** válasza:
100%
#5 Ez nem kor-, hanem mentalitásfüggő, én 77 vagyok, igaz, nem nő, de nagyon ritkán fogadom el. Múltkor pl. csak egy sört vettem és nem fogadtam el, mondván, hogy a sör nem létszükséglet.
dec. 18. 10:09
 20/24 A kérdező kommentje:

#18 nem tudom miért ennyire fontos, és miből vetted észre, de igen. Erdélyi vagyok.

#19 vannak olyanok, akik kihasználják, hogy idősebbek. Pedig amúgy a busz után maratont is futnak, de attól persze nem általánosítás.

dec. 18. 11:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!