Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Minek kell előreengedni a...

Minek kell előreengedni a boltban az ilyeneket?

Figyelt kérdés

Amikor egy anyuka, aki taszítja a babakocsiban az alvó gyerekét beáll mögém a sorba, jönnek a nagyon példás elárúsítók, és előrehívják a megrakott kosarával. Miközben én egy vízzel meg egy sportszelettel várom a kígyózó sor végét, eléggé türelmetlenül, mert kell sietnem vizsgára, csak elfogyott otthon a víz, és nem akarok elkorhadni vizsga közben, így bementem a boltba.

Vagy most is a pepcoban egy C kategória áll be 3al mögém, eléggé jól viseli a gyerek a boltot, egy kicsi kocsival a kezében elvan, mégis a nagy és bölcs idős nő rászól, hogy menjen már előre, mert gyerekkel van. Persze az is fog az alkalmon s fut előre. S én ugyancsak állok egy illatgyertyával, hogy nem hiszem el, hogy mindig kikapok egy ilyent. Még ha nagy kosárral állnék sorba, és látnám, hogy rosszalkodik a gyerek, megérteném. Vagy ha terhes lenne és már nagy hasa lenne, akkor is. De ez... amúgy is, nem kell ok menjenek munkába gondolom.

dec. 10. 09:35
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
100%

Szerencsére még sosem jártam így, nem is tartom igazságosnak. Ha ennyire szentet akarnak játszani, akkor nyissanak egy másik kasszát, ahol fizethetnek a terhesek, vagy, akik valamiért kivételezettek. De ne szivassák a rendesen sorban allókat.

1-2 termékkel amúgy automata kasszát használok.

dec. 10. 09:58
 2/24 A kérdező kommentje:
Ez is automata kassza volt, csak készpénzes, nem kártyás, mivel nincs pénz a kártyámon mindig. És csak 1 db van abból az üzletben.
dec. 10. 10:05
 3/24 A kérdező kommentje:
De pl a pepcoban nincs automata kassza, de ott is ez a mese van. Egy kiszolgáló, kígyózó sor, s megjelenik ez a gyerekkel s már nem is kell kiállja a sort.
dec. 10. 10:07
 4/24 anonim válasza:
69%
Ilyenek ezek a c-type figurák
dec. 10. 10:14
 5/24 A kérdező kommentje:
De ez nem a c type, ezek az elárusítók meg az öreg nénik, akik szintén 60 évesen más kikövetelnék az elsőbbséget, s mutatják a fiataloknak, hogy hogy is kéne ezt.
dec. 10. 10:18
 6/24 anonim válasza:
100%
Én pont fordítva tapasztaltam. Megyek gyerekkel bevásárolni. Tele a kosaram. Beáll mögém akárki egy darab vagy nagyon kevés cuccal, akkor én mindig előre engedem, mert ő gyorsan végez, nekünk meg tele a kosár. És jártam már úgy is, hogy én szaladtam be egy valamiért és engem is előre engedtek. Persze nyilván van az az eset, amit leírtál, de szerintem elég ritka. És logikátlan is.
dec. 10. 10:23
 7/24 A kérdező kommentje:
#6 velem nagyon gyakran elofordul. Nem tudom, a kasszánál mindig írja, hogy terhes nők és kisgyerekes anyukáknak elsőbbség, de nem értem a logikáját, hogy a másodiknak minek, ha a gyerek nem rossz. Akkor nyilván előreengedem, mert tudom, hogy anyuka us alig várja hogy letudja a vásárlást, ha hisztis a gyerek. Persze ha nem sietek
dec. 10. 10:30
 8/24 anonim ***** válasza:
100%
Múltkor a tescoban jártam úgy, hogy kipakoltam a teli kosaramat a szalagra. Mögém beállt valaki gyerekkel és a kezében volt egy csoki. Semmi más. Mondja az eladó, hogy előreengedném a valakit? Mondom, ha ez az egy csokija van, akkor persze. Éppen fizet a valaki, mikor a kasszás a mögöttem állónak szól, jöjjön maga is, látom csak egy kenyere van. Ekkorra már mindent kipakoltam a szalagra, a teljes szalag az én cuccommal volt tele. Itt azért már eldurrant az agyam, és mondtam a kasszásnak, hogy hát így akkor mindenkit előre vehetünk. És basszus, nem elnézést kér, hogy anélkül hívott előre valakit, hogy tőlem megkérdezte volna, hanem még kioktat, hogy hát legyek kicsit empatikus azokkal, akik alig vesznek valamit. Hát én olyan empatikus voltam, hogy elkezdte behúzni a dolgokat, és a két harmadánál egész egyszerűen elköszöntem tőle, és otthagytam. Pakolja csak vissza szépen a 5 kg marhahúst, a 3 egész csirkét, a karton tejet, lisztet, cukrot, olajat, vizet, meg a milliónyi apróságot. Kb 100 kg cucc volt a szalagon. Én voltam a bunkó? Igen. De eskü jól esett.
dec. 10. 10:34
 9/24 anonim ***** válasza:
80%

8

Hát én megértelek, engem is felhúzott volna a dolog, de nem a pénztárossal bsztál ki (ő csak simán sztornózta a számlát), hanem valami diákmunkással, akivel visszavitették a dolgokat. Meg aki még állt a sorban utánad, mert lehet, hogy a főnök is kellett a sztornózáshoz, és addig nem haladt a sor.

dec. 10. 11:12
 10/24 anonim ***** válasza:
100%

Soha nem tolakodom előre a gyerekeimmel.

Ha az előttem lévő felajánlja akkor előre megyek, a hátam mögöttinek ilyen esetben teljesen mindegy ki fizet először szerintem.

De ha nem mondja az aki előttem van, hogy mehetek, soha nem megyek.

Kasszas még sosem hív előre, nem is mennék

dec. 10. 14:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!