A cigányok mindig ilyenek voltak/ lesznek?
Busszal utaztam. Az egyik állomáson felszállt egy 60 körüli roma nő, és a 17 év körüli párja.
A végallomáson odajöttek hozzám, pont hozzám a többi ember közül. Cigit és "freszkát" kértek. Mondtam, hogy nem dohányzok és nem tudom mi az a freszka.
Erre a párja beszólt, hogy csicska f@sz magyar vagyok, és rámküldi a Vanessza bandáját. Jobbnak láttam elmenekülni
Na most jön az a rész, hogy beírok két dolgot.
Egy magyar közmondást, miszerint ha csendben maradtál volna, bölcs maradtál volna.
A másik meg a Dunning-Kruger hatás. Ha már a szúnyogoknak nem néztél utána, hogy hány szúnyogfaj létezik valójában (kb 3500) amiből csak néhány száz! faj szív vért, akkor legalább a Dunning-Kruger hatásnak nézz utána, ami jellemzi a kettőnk közötti kompetenciabeli eltérést. Ez utóbbit nem fejtem ki, elég volt a szúnyogosat...
Mellesleg gondolom te nem dolgoztál cigányok között, nem végeztél önkéntes társadalmi munkát sem, továbbá egyetemen sem tanultál róluk (velem ellentétben).
Tényleg hagyjuk...
Jaj hagyjuk már... Nyilván a vérszívó szúnyogokra gondolt itt mindenki, ez csak szánalmas kihátrálás.
Az állatok ösztönből ugyanazt csinálják fajuk szerint, az ember nem ösztön állat. Te/ti arra akartok célozni, hogy a kigyótól való óvatosság vagy előítélet ugyanaz mint egy embernél, rossz tapasztalat berögződése. Csak azért, mert cigány.
Amúgy értem én, hogy vannak hasznos és jó előítéletek, de ez nettó rasszizmus. Ha viszont nem rasszizmus akkor a múltadból ragadt rossz emlékek amiket kivetítesz másra.
32, érted hogy van hasznos előítélet, de az szted mégis rasszizmus. Már pedig ha 10 esetből 9 alkalommal problémám van a cigányokkal, akkor nem rasszista, hanem tapasztalati ítélkező vagyok.És nem azért, mert én ezt a múltat vetítem ki, hanem mert ezt a múltat ők okozták.
De ha téged 9 alkalommal pofánvernek, akkor tartsd oda a fejed 10. alkalommal is, hátha az alkalommal nem fognak. Én inkább kihagyom.
Amúgy itt mindenki cigányok közótt él, dolgozik, fogad örökbe hogy minden olyan választ leérteltek, aki ki meri mondani, hogy igenis van probléma a cigánysággal és az nem a bőrszínük, hanem az, amilyenek...?
Lehet ezt is nyugodtan leértekelni. Ennyi örömötök legyen :D
28#
Teljes mértékben egyet értek veled.
Féreg, állat, darázs, szúnyog
Mindenféle hasonlat 😄
Le hordják a romákat és itt nyilvánul meg hogy mégis kik a rasszisták eme kommenteket olvasva
Gratulálok
Magyarország 😄
Rasszista-kártya lobogtatása helyett nyitott szemmel kellene járni.
A prostik szinte egytől egyig kiírják, hogy cigány kuncsaftot nem fogadnak. Mintahogy a munkáltatók sem szeretnek cigányokat alkalmazni, szomszédnak se akarjuk őket, a gyerekeket sem szeretik cigányok közé beíratni az óvodákba, iskolákba, de mondhatnám akár a használtautó bizniszt is, ahol alapszabály, hogy cigánytól nem veszünk semmit, és nem adunk el semmit.
Ez pedig nem rasszizmus, hanem rossz tapasztalatokon alapuló önvédelem.
"Mintahogy a munkáltatók sem szeretnek cigányokat alkalmazni"
Sajnos a munkahelyeken is 2x annyit kell mutatni munkailag a romának mint magyarnak.
Én is dolgoztam együtt cigányokkal, gondolom sokkal többet, mint az itt őket védők.
A 39-essel csak egyetérteni tudok.
Továbbra is azt mondom, hogy tapasztalatokon alapuló előítélet NEM rasszizmus. Akarhogy is akarjátok játszani itt a PC-t.
Gondolom ti sem adnátok bérbe a lakásotokat cigányoknak, vagy vennétek autót gazsiéktól. Legalább ne lennétek álszent képmutatóak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!