Fiatal interjúalanyokat nem illetlenség tegezni ismeretlenül? Legalábbis a 18 éven felülieket.
Hát, én azt kérném ki, ha felnőtt létemre csak úgy letegeznek.
Interjúban mondjuk lehet, hogy korábbról már ismerik egymást és azért tegeződnek.
Eleve pofátlanság csak úgy letegezni bárkit…
Ez a mostani nagy liberalizmus kiöli az emberekből a nevelést. Rühellem, amikor megyek valahová és letegez az ügyintéző, az eladó, a felszolgáló, a tanár, a BÁRKI. Nem. Soha, senkivel nem bratyizgatok és tegezem le előzetes megbeszélés nélkül. Nem járatom le a szüleimet ezzel meg magamat sem.
28 éves nő vagyok, anno amikor postamester voltam, rengeteg ilyen sziókás volt. Fiataltól idősig. Namost, én nem a spanja vagyok egyiknek sem. Nekem ne sziázzon meg figyucsakozzon, ha utána meg a több milliós befektetési jegyeivel kell szórakozzak. De amúgy se. Volt olyan, akivel összetegeződtünk, nálam idősebb hölgy volt, ő kérte.
Amit ki nem állhatok még: amikor az idősebb tegezi a fiatalabbat, de a fiatal nem tegezheti az idősebbet. Na ez az igazi alá-fölé rendeltség. A férjem családjában még hála istennek megvan mindkét dédimama. Oda-vissza magázódunk, ahogyan az én mamám és a férjem is oda-vissza magázódnak. Ez így van rendjén.
Édesanyám iskolai büfét vezetett pár évvel ezelőttig, amikor a nyugdíjas éveit 70-hez közel inkább otthon folytatta. Őt is rendszeresen (le)tegezték a tanulók, gondolom csak a lányok, a tanárokról nem tudok. Mondjuk őt nem zavarta. Én 50 fölött is tapasztalok ilyet (ritkán), pl. üzletben, fiatal nőktől engem sem zavar, talán pár évet letagadhatnék, vagy csak utálnak magázódni...
Köszönöm az eddigi válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!